Genel Teknoloji İ3 13100f 90derece

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MYaman26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Genel Teknoloji

MYaman26

Üye
15 May 2024
40
1
17
8
Aciliyet Derecesi
5.00 yıldız
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
Merhabalar. 5, 6 gün önce sıfır bir i3 13100f
H610 sistem topladım. İşlemci zulada bile 60 derece görüyor, last of us'ta da 90 dereceleri görüyorum. Ne yapacağım? Bios ayarlarımı bozuk anlamadım. Termal macununu değiştirdim belki ondandır diye, ama sorun çözülmedi. Kasam da
Msi mag vampiric 100l ve 1 adet egzoz fan var.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar 5,6gün önce sıfır bir i3 13100f
H610 sistem topladım işlemci zulada bile 60derece last of da fan 90 dereceleri görüyor ne yapıcam bios ayarlarımı bozuk anlamadım gitti termal macununu değiştirdim belki ondandır diye.kasamda
Msi mag vampiric 100l 1 adet egzoz fan var.
İşlemci soğutucuyu tam oturttuğunuza emin misiniz? Kasanın yan kapağını açarak dener misiniz?

• Like
Tepkiler: KaanEL
Merhabalar. 5, 6 gün önce sıfır bir i3 13100f
H610 sistem topladım. İşlemci zulada bile 60 derece görüyor, last of us'ta da 90 dereceleri görüyorum. Ne yapacağım? Bios ayarlarımı bozuk anlamadım. Termal macununu değiştirdim belki ondandır diye, ama sorun çözülmedi. Kasam da
Msi mag vampiric 100l ve 1 adet egzoz fan var.
90 derece ölümcül olmasa bile olmaması gereken bir sıcaklık.
Kasanız kötü ama sebeblisi değil.

İlk önce fan'ı düzgün taktınızmı onu bir kontrol edin. Ayrıca hangi termal macunu kullandınız? Kalitesiz kullandıysanız değiştirseniz güzel olur doğrusu. Büyük ihtimalle macunu yanlış sürdünüz veya fanı takamadınız.

90 derece ölümcül olmasa bile olmaması gereken bir sıcaklık.
Kasanız kötü ama sebeblisi değil.

İlk önce fan'ı düzgün taktınızmı onu bir kontrol edin. Ayrıca hangi termal macunu kullandınız? Kalitesiz kullandıysanız değiştirseniz güzel olur doğrusu. Büyük ihtimalle macunu yanlış sürdünüz veya fanı takamadınız.
Sorunu buldum cpu temp protection ayarı oto da 100derecedeydi bende manuelden 65 çektim düzeldi.

Sorunu buldum cpu temp protection ayarı oto da 100derecedeydi bende manuelden 65 çektim düzeldi.
Ayarı biraz fazla aşağı çekmişsiniz. İşlemciniz kendinin 65c'de tutmak için frekansını kısacak. Bu da genellikle çok istenen bir şey değildir. Dediğimiz şeyleri kontrol ettiyseniz ve çözüm bulamadıysanız bu şekilde bir uygulama yapılabilir ama oyun performansı düşecektir.

Çok yanlış birşey bu.
Sorunu çözmüş olmuyorsunuz böyle. İşlemci eskiden 100fps alırken 100 derece oluyorsa şimdi 30-40fps gibi değerlerde sabit 65 derece olacak. Binevi ısınmamak için gaza basmıyacak ve bir ferrariyi 20-30km hızda kullanmak gibi birşey bu.
Ciddi anlamda bir problem varsa, zamanla dahada kötü olabilir.

Çok yanlış birşey bu.
Sorunu çözmüş olmuyorsunuz böyle. İşlemci eskiden 100fps alırken 100 derece oluyorsa şimdi 30-40fps gibi değerlerde sabit 65 derece olacak. Binevi ısınmamak için gaza basmıyacak ve bir ferrariyi 20-30km hızda kullanmak gibi birşey bu.
Ne yapmalıyım.

Çok yanlış birşey bu.
Acaba voltaj ayarlarında bir anormallik mi var.

Çok yanlış birşey bu.
Bu kapalıyken msi fan derece ayarından 100 de yüz kullanırken şu derece olsun gibi ayar yapıyorum hiç işe yaramıyor.

Hepsini kontrol ettim 3 defa fln söktüm taktım.hatta termal macundan şüphelendim onuda değiştirdim.ben bostan şüpheleniyorum.
Bios'u sıfırlarsanız standart voltaj ayarlarına geriler. Eğer gerilemez ise voltajı düşürebiliyorsanız düşürün.
Normalde K serisi dışındaki intel işlemciler için dokunulmaz oluyorlar. Macunu hangi marka ile değiştirdiniz bide? Mx-4 tavsiyemdir doğrusu.

Hepsini kontrol ettim 3 defa fln söktüm taktım.hatta termal macundan şüphelendim onuda değiştirdim.ben bostan şüpheleniyorum.
En kötü ihtimalle kule tipi soğutmaya geçin.
Kullandığınız fan düzgün soğutamıyor ise, normalde 70 derece civarı oyunda değerler olması lazım. Sıcaklık ölçerde de sıkıntı olabilir ama ozamanda durmadan 100 derece gösterir.

Bios pilini ve kasaya giden güç kablosunu çıkartın. Ardından kasanın güç tuşuna birkaç defa art arda basın ve 2-3 dakika bekleyin. Bios sıfırlanmış olacaktır.
Güç tuşuna ard arda basmasını şahsen tavsiye etmem. Kazara Bios'u çökertiğim olmuştu. Kendi kendine bitmesini beklemek daha iyi.

1000-1500 civarına baya kaliteli modeller var. Alacaksanız onlara bakarsınız.
Ekstra geçici çözüm olarak işlemcinin Turbo Boost özelliğini filan kapatabilirsiniz. 4.5ghz yerine 3.4ghz'de çalışır.
13100f için o kadar bile çıkmaya gerek yok ama ileriye dönük olarak phantom spirit, peerless assasin gibi soğutucular düşünülebilir.

• Like
Tepkiler: KaanEL

Son konular