Genel Teknoloji İ3 13100f 90derece

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MYaman26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Genel Teknoloji

MYaman26

Üye
15 May 2024
40
1
17
8
Aciliyet Derecesi
5.00 yıldız
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
Merhabalar. 5, 6 gün önce sıfır bir i3 13100f
H610 sistem topladım. İşlemci zulada bile 60 derece görüyor, last of us'ta da 90 dereceleri görüyorum. Ne yapacağım? Bios ayarlarımı bozuk anlamadım. Termal macununu değiştirdim belki ondandır diye, ama sorun çözülmedi. Kasam da
Msi mag vampiric 100l ve 1 adet egzoz fan var.

Moderatör tarafında düzenlendi:
OCCT çok ısındıran bir uygulama, sıcaklık testi olarak ona güvenmenizi önermem pek.
Voltaj değerlerinizde normal, gereksiz yüksek hiçbir şey yok.
MSI Afterburner ile 20-30dk oyunda ölçüm yapın, 80 dereceyi geçerse hemen kule tipi soğutucu almanız gerekecek. Hemen alamıyorsanızda idarelik biostan Turbo Boost özelliğini kapatırsınız artık. 10 derece fark oluşturur.
Çoğunlukla CPU sekmesinde "Advanced Settings" kısmında bulunur, Turbo boost diye yazar.
1721895089231.png

Son düzenleme:
OCCT çok ısındıran bir uygulama, sıcaklık testi olarak ona güvenmenizi önermem pek.
Voltaj değerlerinizde normal, gereksiz yüksek hiçbir şey yok.
MSI Afterburner ile 20-30dk oyunda ölçüm yapın, 80 dereceyi geçerse hemen kule tipi soğutucu almanız gerekecek. Hemen alamıyorsanızda idarelik biostan Turbo Boost özelliğini kapatırsınız artık. 10 derece fark oluşturur.
Çoğunlukla CPU sekmesinde "Advanced Settings" kısmında bulunur, Turbo boost diye yazar.
Ekli dosyayı görüntüle 598
Bu arada yaptığım test kule tipi ile

Ekli dosyalar

• 20240725_113913.jpg
    20240725_113913.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 4
Aynen kule tipi ile. Artık turbo boostu kapattım işlemci 1000mhz güçsüz çalışıyor
Genel kullanım sıcaklıklarını belirtirmisiniz?
Boşta ve oyun esnasındaki sıcaklıklar.

Benim yaptığım testi başkabirin 13100f ile karşılaştırdığımda onun 56 wat çektiğini fark ettim benimki neden 80 çekiyor
Intel'e ve OCCT veriler ile Nanoreview, Passmark'a göre işlemci tam potansiyel güçte 80-90W çekmesi normalmiş. Kendi Intel işlemcimde 100W'a kadar çıkıyor OCCT'de ama dediğin diğer kişilerde nasıl 56W onu bende anlamadım. Ortalama saat hızında filan çalışıyor olmaları lazım o durumda. (Intel'in ifadesine göre)

Aynen kule tipi ile. Artık turbo boostu kapattım işlemci 1000mhz güçsüz çalışıyor
Hocam soğutucunun anakartı ters bir şekilde kastırmadığına eminsiniz değil mi? Eğer ki anakartı değişik bir şekilde kastırıyorsa işlemciye tam temas etmiyor demektir. Benim kule tipi soğutucumun da ayakları fazla gergin tam otutturamadğımda işlemci 80c'yi filan görüyor ama düzelttiğimde 65c'lere kadar geriliyor. Ayrıca macunu çok fazla veya çok az sürmüyorsunuz dğeil mi?

• Like
Tepkiler: KaanEL
Boşta 44 48 55 o aralar forza 4 dede 69 fln
30dk filan oynayın, 70 derecelerde dolaşmaya devam ederse gayet güzel.
Aynı zamanda CS2 gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda da test edin, Battlefield tarzı filan.
Durumu belirtirsiniz.

Boşta 55c çok yüksek.

Sonuç itibari ile 13100f'den bahsediyoruz. Boşta o değerler çok yüksek. Testte neredeyse kapanacak ama forzada da değerler normal çıkıyor. Valorant cs tarzı biraz daha işlemci tabanlı bir oyunda da dener misiniz? Minecraft da olur.
Yaz mevsimindeyiz. Akdeniz gibi sıcak bir iklimde yaşıyorsa ve ani işlem sonrası belirttiği veri ise ani olarak o civarlarda dolaşması muhtemel. Tabi kule tipi çok serin tutması lazım ama şuanlık yük altındaki duruma bakalım.

Yaz mevsimindeyiz. Akdeniz gibi sıcak bir iklimde yaşıyorsa ve ani işlem sonrası belirttiği veri ise ani olarak o civarlarda dolaşması muhtemel. Tabi kule tipi çok serin tutması lazım ama şuanlık yük altındaki duruma bakalım.
Hocam samsun 34-36c iken benim kasada 1600af boşta 39 bilemediniz 40c. Adana filan değilse bilemiyorum.

Son konular