Duyuru TGP 25: YENİ YASAK: Oyunlardan Sonra Sıra İşletim Sisteminde! (Xbox Helix)

Duyuru

XeroX

Modaratör
23 Şub 2026
15
6
3

Selam dostlar yakında İşletim sistemlerine de yeni yasaklar ve kurallar gelebilir. Nedenini açıkladığım #tgp serisine hoş geldiniz.
İşletim Sistemlerine Kimlik Doğrulama Zorunluluğu: Kaliforniya’da kabul edilen Dijital Yaş Doğrulama Yasası (AB 1394), 2027 itibarıyla Windows, macOS, Linux, Android, iOS ve SteamOS gibi tüm sistemlerde yaş doğrulamasını zorunlu kılıyor.Veri Erişimi Yaşa Göre Sınırlanıyor: Kullanıcılar 4 yaş grubuna ayrılacak ve her grup için farklı veri erişim izinleri tanımlanacak. 13 yaş altı kullanıcılar için veri paylaşımı minimuma indirilecek.Oyun Dünyasında Kimlik Doğrulama Testleri: Avusturya’da GTA Online’a girişte yüz tanıma ve ses doğrulama gibi testler zorunlu hale geldi. Dijital kimlik eşleştirme sistemleri yaygınlaşıyor.Yeni Xbox: Project Helix Detayları: AMD Zen 6 işlemci ve RDNA 5 grafik mimarisiyle gelecek olan yeni Xbox, hem PC hem Xbox oyunlarını çalıştıracak. 4K/120 FPS hedefiyle 2027 sonunda piyasada.RTX 5050 ve Yeni GPU Teknolojileri: Nvidia’nın giriş seviyesi RTX 5050 modeli 8 GB VRAM ile geliyor. 1080p ve 1440p için optimize edilmiş, düşük güç tüketimli bir kart.Intel Nova Lake ve 14A Teknolojisi: Yeni nesil işlemcilerde 52 çekirdekli tasarım, yapay zeka destekli mimari ve yüksek önbellek erişimiyle performans devrimi bekleniyor.