Genel Teknoloji Sistem bileşenlerim uyumlu mu?

Genel Teknoloji

alibeyrs

Yeni Üye
23 Nis 2025
2
0
1
Aciliyet Derecesi
3.00 yıldız
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramınızı kutlarım, bugün olan deprem dolayısıyla da geçmiş olsun diyorum. Geçtiğimiz günlerde Frekans Tv'ye bir soru sormuştum. Sistemimi ona gönderip herhangi bir darboğaz vs. olup olmayacağını sormuştum. Sistem toplama konusunda çok bilgili değilim ama hevesliyim. İnternetten araştırıyorum sistemimi doğum günü hediyesi olarak ailem aldı birkaç gün oluyor parçalar sıfır garantisi var ayrıca parçaları iade edebilme hakkımda var. Frekans Tv abimin söylediği ''kasa ve güç kaynağı bu sistemi hak etmiyor'' oldu. Bunu sizce neden söylemiş olmalı? biraz tartışırsak çok sevinirim. Önümüzdeki zamanlarda anakartı işlemciyi ramleri ve kasayı değiştireceğim çok beğendiğimi söyleyemem ama sonuçta hediye edildi :)
Sistem;

Anakart: MSI Pro Z690-A Wi-Fi Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart

İşlemci: Intel i5-13400F On Çekirdek 2.50 GHz İşlemci (Stok fan ile kullanmaktayım)
E. Kartı: MSI RTX 3080 Suprim X 10G 320 Bit GDDR6X 10 GB
SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P2T0BW PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
Ram: G.Skill Ripjaws V 16 GB (2X8) 3200 MHz CL16 F4-3200C16D-16GVKB DDR4 (bu ramdan 4 adet takılı anakarta)

Kasa: Power Boost VK-E03C Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası

Güç Kaynağı: GameTech GTP-1000 1000W 80+ Gold Full Moduler Pcı-E 5.0 Profesyonel Power Supply Pc Güç Kaynağı

Arkadaşlar öncelikle merhabalar. 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramınızı kutlarım, bugün olan deprem dolayısıyla da geçmiş olsun diyorum. Geçtiğimiz günlerde Frekans Tv'ye bir soru sormuştum. Sistemimi ona gönderip herhangi bir darboğaz vs. olup olmayacağını sormuştum. Sistem toplama konusunda çok bilgili değilim ama hevesliyim. İnternetten araştırıyorum sistemimi doğum günü hediyesi olarak ailem aldı birkaç gün oluyor parçalar sıfır garantisi var ayrıca parçaları iade edebilme hakkımda var. Frekans Tv abimin söylediği ''kasa ve güç kaynağı bu sistemi hak etmiyor'' oldu. Bunu sizce neden söylemiş olmalı? biraz tartışırsak çok sevinirim. Önümüzdeki zamanlarda anakartı işlemciyi ramleri ve kasayı değiştireceğim çok beğendiğimi söyleyemem ama sonuçta hediye edildi :)
Sistem;

Anakart: MSI Pro Z690-A Wi-Fi Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart

İşlemci: Intel i5-13400F On Çekirdek 2.50 GHz İşlemci (Stok fan ile kullanmaktayım)
E. Kartı: MSI RTX 3080 Suprim X 10G 320 Bit GDDR6X 10 GB
SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P2T0BW PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
Ram: G.Skill Ripjaws V 16 GB (2X8) 3200 MHz CL16 F4-3200C16D-16GVKB DDR4 (bu ramdan 4 adet takılı anakarta)

Kasa: Power Boost VK-E03C Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası

Güç Kaynağı: GameTech GTP-1000 1000W 80+ Gold Full Moduler Pcı-E 5.0 Profesyonel Power Supply Pc Güç Kaynağı
Merhabalar. Sezer Ağabeyin tespiti yerinde bir tespit olmuş. Kasa da güç kaynağı da bu kalitedeki bileşenleri sırtlayabilecek kadar kaliteli marka ve modeller değiller. Bunlar yerine en azından asus, msi, corsair, cooler master, thermaltake vb markaların kasalarına ve daha bilindik güç kaynağı modellerine bakılabilir. Bu konuda @KaanEL hocam size daha iyi bir tavsiye verebilir.

• Like
Tepkiler: KaanEL
Kasaya aslında çok önem vermedim sonuçta uzay sistem de kullanabilirdim. Fakat evim çok toz alıyor her hafta temizlikle boğuşuyorum. Sistemi ailem topladı sonuçta seçim hakkım pek yok daha iyileri daha iyi fiyatta sonuçta cepteki paraya göre toplamışlar kasayı çok Ti'ye almıyorum diyebilirim ama güç kaynağını sanırım önerileriniz doğrultusunda değiştirmem iyi olacak. Gene bir süre idare eder sanırım. @KaanEL 'in de tavsiyesini merak ediyorum aslında hevesliyim bilgisayar toplama isteği doğdu nedense :)

Kasaya aslında çok önem vermedim sonuçta uzay sistem de kullanabilirdim. Fakat evim çok toz alıyor her hafta temizlikle boğuşuyorum. Sistemi ailem topladı sonuçta seçim hakkım pek yok daha iyileri daha iyi fiyatta sonuçta cepteki paraya göre toplamışlar kasayı çok Ti'ye almıyorum diyebilirim ama güç kaynağını sanırım önerileriniz doğrultusunda değiştirmem iyi olacak. Gene bir süre idare eder sanırım. @KaanEL 'in de tavsiyesini merak ediyorum aslında hevesliyim bilgisayar toplama isteği doğdu nedense :)
PSU'yu yakın zamanda değişseniz iyi olur.
Çok süslü ismi olsa bile kalite konusunda şüpheli markalardan biri. Üstüne yüksek elektirik çekimi yapıyor sistem ve güç kaynağının bir hatasında parçaları yakma olasılığı var.

Onun dışında sistem komple para tuzağı gibi olmuş. Sistemin DDR4 olması, anakartın Z serisi olup işlemcinin F olması, eski nesil RTX olması (Sıfır olması büyük sorun. ) ve stok fan kullanması ile berbat bir sistem.
Şahsen iade edin derim ama hediye olduğu için sıkıntı tabi.

Doğruya doğru, saçma sapan bir dengesi var.

Son konular