Sistem Sorunları RX 7800XT sistemde LoL oynarken ekran donuyor

Sistem Sorunları

RedDragon

Üye
30 Eki 2023
55
1
29
18
Merhaba, bu sorun sadece LoL'de başıma geliyor. Ekran donuyor, ne Alt Tab atabiliyorum ne görev yöneticini açabiliyorum. Donduğu andaki karede kalıyor ekran ve ancak reset atabiliyorum, başka hiçbir şey yapamıyorum.
RAM 2x8
Ekran kartı RX 7800 XT
Anakart B550
İşlemci Ryzen 5 5600
1440p Çözünürlük

Çözüm
Dün akşam sadece dns ayarlarını test etmek amacıyla driver sürümünü 23.12.1 yaptım. 3 oyun oynadım sorun olmadı. Bu şekilde kullanmaya devam edeceğim bakalım sorun olacak mı yine
Maalesef Hocam. İşletim sistemi haricinde başka bir tavsiyeniz varsa uygulamak isterim
Hocam yaptığımız bu işlemler haricinde bir tek işletim sistemi kalıyor. Ha sistem tamamen donuyor dediniz ama yinede oyun esnasında afterburner dan cpu, gpu, ram kullanımı gibi değerleri kontrol edip o anki değerleri paylaşırsanız bir şeyler daha deneyebiliriz diye düşünüyorum.

• Like
Tepkiler: RedDragon
Hocam benim sistemim önceden 10400f + 6600xt idi. 1080p de oynuyordum oyunları. LoL de yine bu sorun vardı. LoL 3 kere silip yükledim driver sildim kurdum falan çözememiştim. Oyundan soğudum ve oynamadım. Bir süre sonra sorun düzelmiş gibiydi. Çözünürlükten bağımsız bir sorun olduğunu düşünüyorum

Hocam benim sistemim önceden 10400f + 6600xt idi. 1080p de oynuyordum oyunları. LoL de yine bu sorun vardı. LoL 3 kere silip yükledim driver sildim kurdum falan çözememiştim. Oyundan soğudum ve oynamadım. Bir süre sonra sorun düzelmiş gibiydi. Çözünürlükten bağımsız bir sorun olduğunu düşünüyorum
Hocam o zaman oyun kaynaklı bir problem olabilir ve ya amd kartlarla alakalı bir sürücü problemi de olabilir. Bu gün müsaade ederseniz lol ü kendi bilgisayarıma indireyim ve nvidia kartla beraber test edeyim bakalım aynı sorun bende de olacak mı.

Hocam o zaman oyun kaynaklı bir problem olabilir ve ya amd kartlarla alakalı bir sürücü problemi de olabilir. Bu gün müsaade ederseniz lol ü kendi bilgisayarıma indireyim ve nvidia kartla beraber test edeyim bakalım aynı sorun bende de olacak mı.
hiç zahmet etmeyin hocam. arkadaşlarım oynuyor. Nvidia amd intel ekran kartlarıyla sorun yaşamadıklarını söylerdiler. aynı sorunla alakalı birkaç konu var. https://www.technopat.net/sosyal/konu/lol-donma-sorunu.618784/

Hocam ekran kartını başka bir arkadaşınızın bilgisayarına takıp deneme imkanınız var mı?
maalesef şuan öyle bir imkanım yok hocam. yani kartı başka bir sisteme taksam en azından bir iki hafta LoL oynanıp denenmesi lazım. Bir tane oyuna girsem ve sorunu kesin yaşasam bir şekilde başka bir sistemde denemeye sıcak bakardım ama rastgele zamanlarda denk ggeliyor. Sorunu dün akşam yaşadığımda öncekinden farklı olarak alt tab ile arkada açık olan chrome ve klasörleri görebiliyorduım.

Hocam o zaman yine 2k pencereli tam ekran modunda deneyin mümkünse afterburner hep açık kalsın. En azından donduğundaki değerleri görebiliriz. Bir süre daha böyle kullanın. Sonuca göre bakalım.
2k pencerelide bir oyun oynadım az önce ve kaydını aldım. donma sorunu olmadı. yine de YouTube kanalına yükleyeyim mi hocam? bakmak ister misiniz değerlere

valla hocam oyunu sildirecek bana bu problem :D donanım izleme penceresi açıkken(afterburner) oyuna odaklanamadığım için kullanmayı bırakmıştım. az önce ard arda 2 defa oldu. kazanacağım maçı kaybediyorum :D 23.11.1 den tekrar 23.12.1 e yükseltiyorum şu anda

valla hocam oyunu sildirecek bana bu problem :D donanım izleme penceresi açıkken(afterburner) oyuna odaklanamadığım için kullanmayı bırakmıştım. az önce ard arda 2 defa oldu. kazanacağım maçı kaybediyorum :D 23.11.1 den tekrar 23.12.1 e yükseltiyorum şu anda
Hocam garip bir durum. 23.12.1e yükseltince pencereli tam ekranda tekrar deneyin. Birde afterburner değerlerini mutlaka görmek gerekiyor. Eğer ki oyun esnasında dikkatinizi dağıtıyorsa afterburner ve riva tuner statick ayarlarından renkleri koyulaştırıp boyutu küçültebilirsiniz.

Son konular