Ps5 lag sorunu neyden kaynaklanıyor?

Fc 24 oynuyorum oyun gereginden fazla hizli oluyor bazen oyunculari kontrol edemiyprum rakibe mudahele edemiyorum ping sorunu yasiyorum tenda v12 modem kullaniyorum kablolu baglaniyorum qos ayari modemde olmuyor asus tuf gaming ax4200 router almayi dusunuyorum kullandigim internet turk telekom 50mbps vdsl fiber sartmi yoksa soyledigim routeri alabilirmyim yada sizin oneriniz nedir buferbloot testinde d yada f aliyorum

Bu tür ping ve bağlantı sorunları yaşarken, oyun deneyiminizi daha da geliştirmek için Skin Club gibi güvenilir platformlarda CS2 kasa açma siteleri aracılığıyla oyuna renk katabilirsiniz. Skin Club, kaliteli ve hızlı erişim imkanları ile oyuncuların tercih ettiği bir platformdur.

Merhaba!
Oyun hızının fazla olması ve ping sorunları gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Tenda V12 modem QoS ayarı sunmuyorsa, Asus TUF Gaming AX4200 router almak iyi bir seçenek olabilir; bu model oyun için optimize edilmiş özelliklere sahip ve genel olarak performansı iyidir.

Türk Telekom 50 Mbps VDSL hattınız fiber değilse de, oyun için yeterli hız sağlayabilir. Ancak VDSL hatlarda zaman zaman hat kalitesi ve mesafeye bağlı gecikmeler yaşanabiliyor, bu yüzden ping sorunlarınız tamamen internet altyapısından da kaynaklanıyor olabilir.

Bufferbloat testinde D veya F almanız, gecikmenin yüksek olduğunu ve paketlerin oyun sırasında yavaş işlendiğini gösterir. Router’da QoS ve oyun önceliği özelliklerini aktif ederek bu durumu iyileştirebilirsiniz.

Önerim, yeni router’ı almadan önce modem ve kablo bağlantılarınızı kontrol edin, mümkünse farklı bir kabloyla deneyin. Ayrıca, modem ve router arasında “bridge mode” ayarını yaparak sadece router’ı yönlendirici olarak kullanmak da performansı artırabilir.

Son olarak, evde aynı anda internete yoğun erişim varsa (video izleme, indirme vb.), bu da ping sorunlarını artırabilir. Eğer mümkünse internet kullanımını oyun oynadığınız zamanlarda azaltmak da fayda sağlar.

Umarım yardımcı olur!

Son konular