Kasa duzeni çok mu dar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan merto14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merto14

Aktif Üye
13 Nis 2024
105
25
28
Isinma sorunu vardi ekran kartinda bende eski psudan fani cikarip molex ile 12v bagladim simdi kasada isinma yok ama baska forumda kisaca TP cok dar alayci sozler ettiler size sormak istedim dedigim gibi isinma sorunu yok.

Isinma sorunu vardi ekran kartinda bende eski psudan fani cikarip molex ile 12v bagladim simdi kasada isinma yok ama baska forumda kisaca TP cok dar alayci sozler ettiler size sormak istedim dedigim gibi isinma sorunu yok.
2 saatlik kablo duzeni yapma sonucu bu sdd arkaya sakladim hdd yer yok zaten suan nasil ilkine gore ?

Ekli dosyalar

• inbound4501960755440889792.jpg
    inbound4501960755440889792.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 7
  • inbound7607465321481594761.jpg
    inbound7607465321481594761.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 7

2 saatlik kablo duzeni yapma sonucu bu sdd arkaya sakladim hdd yer yok zaten suan nasil ilkine gore ?
Son hali çok daha iyi kasa dar olduğu için yapılacak pek fazla bir şey yok.

Her ne kadar dar olması güzel birşey olmasada geçenki dediğim gibi hiçbir sıkıntı olmaz. Sizinkinden çok daha dar sistemler var ayrıca.
Yeni fanla şık durmuş, elinize sağlık.

Her ne kadar dar olması güzel birşey olmasada geçenki dediğim gibi hiçbir sıkıntı olmaz. Sizinkinden çok daha dar sistemler var ayrıca.
Yeni fanla şık durmuş, elinize sağlık.
Bende onu diyorum zaten isinma sorunu yok hersey tertemiz buyuk fan orda hem islemiyce hemde ekran kartina hava gidiyo.

Bende onu diyorum zaten isinma sorunu yok hersey tertemiz buyuk fan orda hem islemiyce hemde ekran kartina hava gidiyo.
Diğer forumda alaycı bir dille size geniş kasayı almanızı söylemişler binevi.
İsteğinize bağlı. Ama onların dediği gibi bu kasa kullanılmazlık durum yok. Kitaplık filanda yapmanıza gerek yok.

Diğer forumda alaycı bir dille size geniş kasayı almanızı söylemişler binevi.
İsteğinize bağlı. Ama onların dediği gibi bu kasa kullanılmazlık durum yok. Kitaplık filanda yapmanıza gerek yok.
Gormussunuz konuyu evde bitane genis kasa var fakat on panelinde kulaklik girisi mik girisi yok o yuzden onu kullanmiyorum burda var fotosun zaten amd sistemin durdugu kasa.

Gormussunuz konuyu evde bitane genis kasa var fakat on panelinde kulaklik girisi mik girisi yok o yuzden onu kullanmiyorum burda var fotosun zaten amd sistemin durdugu kasa.
Bence keyfinize baksanız daha iyi, eski kasayıda kullanmanızın manası yok.
İlla içinize sinmiyorsa yeni kasanız, bence 2.el yeni kasa alın, eskileride satın.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: merto14
Hocam başta herkesin imkanları ve şartları bir değil. Sözde öneride bulunucu ama bıyık altında eleştirici sözleri doğru bulmuyorum. Kasanız şu an için gayet iyi işinizi gördüğü sürece aşırıya gitmeye gerek yok. Benim için öncelik görünüşten önce niteliktir. Ben daha 5 senedir anca pc kasası aldım. Hep donanıma yatırdım. Siz de öyle yapın. İçi boş sözlere aldırış etmeyin.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: merto14 ve KaanEL
Hocam başta herkesin imkanları ve şartları bir değil. Sözde öneride bulunucu ama bıyık altında eleştirici sözleri doğru bulmuyorum. Kasanız şu an için gayet iyi işinizi gördüğü sürece aşırıya gitmeye gerek yok. Benim için öncelik görünüşten önce niteliktir. Ben daha 5 senedir anca pc kasası aldım. Hep donanıma yatırdım. Siz de öyle yapın. İçi boş sözlere aldırış etmeyin.
Aslinda bi soru sorsam su 2 delik hdd yaziyo bide hdd oraya taksam alttaki fani direk kapatiyo o hdd sogutca ustteki rgb olan zaten iceri ufluyo ekra karti biraz hava almazmi hdd ordan cikarsam?

Ekli dosyalar

• inbound4086453594466107122.jpg
    inbound4086453594466107122.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 9
Aslinda bi soru sorsam su 2 delik hdd yaziyo bide hdd oraya taksam alttaki fani direk kapatiyo o hdd sogutca ustteki rgb olan zaten iceri ufluyo ekra karti biraz hava almazmi hdd ordan cikarsam?
Yapabiliyorsanız güzel olur, biraz daha rahatlar ekran kartı. Alttaki fan'da kolay kolay kapanmaz, gayet büyük fanlarınız var.

Fan kapandi furkmarkta hic bir fark eski haline geri ceviriyorum.
Yükte sıcaklık değişmez zaten. Boşta sıcaklık ile soğuma hızı değişir.
Atıyorum 20 saniyede 70 dereceden 50 dereceye iniyorsa 15 saniye'ye düşer. Boşta ise kartta Fan Stop özelliği varsa pek fark olmaz ama yoksa birkaç derece düşebilir.

Yükte sıcaklık değişmez zaten. Boşta sıcaklık ile soğuma hızı değişir.
Atıyorum 20 saniyede 70 dereceden 50 dereceye iniyorsa 15 saniye'ye düşer. Boşta ise kartta Fan Stop özelliği varsa pek fark olmaz ama yoksa birkaç derece düşebilir.
Suan ilk halinde ve furkmarkta 72 dereceyi geciyo 75de duruyo suanlik sıkinti yok para olursa daha genis kasaya ilk firsatta gecicem.

• Like
Tepkiler: KaanEL
Şu an için kasa düzenin gayet iyi ve yeterli. Hiç bir şeyle uğrsşma, haa o hdd'yi üstteki fanın arkasına takabiliyorsan öyle dene birde.

• Like
Tepkiler: KaanEL
Hocam zaten elinizin altında olan bir şey bana kalırsa bir deneyin ısı değerlerinde düşüş oluersa o şekilde kalır ama ısı aynı kalırsa da gerek yok açıkçası böyle de gayet iyi.
Bugun bisey farkettim benim oraya koydugum fanin faydasi yokmus cunku kasanin yan kapagini kapattiyorum ve hava cekmiyorki ekran kartina hava uflesin suan onu cikardim ve hd7770ghz yazan fanin korumasi gibi bisey var onuda cikartim sadece fanla aliminyum var gozle goruluyo yani suanlik sikinti yok bakalim cok cektim bu ekran kartindan ya fazla guc tukettigi icinmi isinyo anlamadimki?

Bugun bisey farkettim benim oraya koydugum fanin faydasi yokmus cunku kasanin yan kapagini kapattiyorum ve hava cekmiyorki ekran kartina hava uflesin suan onu cikardim ve hd7770ghz yazan fanin korumasi gibi bisey var onuda cikartim sadece fanla aliminyum var gozle goruluyo yani suanlik sikinti yok bakalim cok cektim bu ekran kartindan ya fazla guc tukettigi icinmi isinyo anlamadimki?
Sizde ki hangi versiyon bilmiyorum ama tek fanlı gibi duruyor. Tek fanlı ise ısınmasının en büyük sebebi budur. Çift fanlı ise de kalitesizliğindendir. Zamanında Asus Dual'ların bem beyaz halleride kalitesiz oldukları için çok gürültülü ve çok sıcak olurlardı. Sonra Asus tarz değiştirdi.
(Rx 400 serisi ile GTX 1000 serisinde mevcut bu dediğim olay.)

Voltaj konusunda ise.
Techpowerup'ta baktığıma göre ekran kartı 80W filan çekiyor, bu da günümüze göre çok düşük bir değer. Yeni kartlara göre tabi.
Kasanın kalitesi pek ekran kartı sıcaklığını etkilemez, şahsen gözlemlediğim bu.

B
Sizde ki hangi versiyon bilmiyorum ama tek fanlı gibi duruyor. Tek fanlı ise ısınmasının en büyük sebebi budur. Çift fanlı ise de kalitesizliğindendir. Zamanında Asus Dual'ların bem beyaz halleride kalitesiz oldukları için çok gürültülü ve çok sıcak olurlardı. Sonra Asus tarz değiştirdi.

Voltaj konusunda ise.
Techpowerup'ta baktığıma göre ekran kartı 80W filan çekiyor, bu da günümüze göre çok düşük bir değer. Yeni kartlara göre tabi.
Kasanın kalitesi pek ekran kartı sıcaklığını etkilemez, şahsen gözlemlediğim bu.
Cikartigim parca bu suan bosta 42 derece oyunlarda 75 kadar cikiyo yanana kadar devam cok isinirsa kapatir kendini ama cidden blok yetmiyo aliminyummu bu ne demir filanmi kalitesiz ama o kesin.

Voltaj konusunda ise.
Shapphire hd7770ghz edition 1gb gddr5 tek fan rakip markalar bakir isi borusu koyarken shapphire uyduruk blok koyup cikartmis.

Ekli dosyalar

• inbound1841161127557640417.jpg
    inbound1841161127557640417.jpg
    849.5 KB · Görüntüleme: 3
  • inbound5216883121524498771.jpg
    inbound5216883121524498771.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 3