Kasa duzeni çok mu dar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan merto14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biraz göz gezdirdiğimde Viewsonic'in %104 SRGB'li monitörleri ve benzeri firmaların kaliteli IPS monitörlerini gördüm. IPS paneller renk doygunluğu olarak güzel oluyorlar ama Kontrast oranları 1000-1 olduğu için tabi VA panel'e göre siyahlar şık durmuyor. 100 Hz'de pek gerekli değil açıkçası hocam. 75 Hz' karşı pek farkı anlamanız mümkün değil.
Detaylı olarak araştırdığım zaman birkaç modelle gelirim size.

Ayrıca hocam masanız benimkinden büyük duruyor, kasanızı aşağı indirirseniz rahatlıkla 24 inç 2 monitör sığar. Benimkiler 19 ile 21 inç oldukları için 2.ci olanı 20-30 derece açıyla rahatlıkla sığdılar. Aynı yöntem ile kasa ile birlekte sizinkide sığar. Sadece biraz sola veya sağa kaymanız lazım, ana monitörün yerine göre değişir tabi.
Hocam kasayı yere koymaktan fazla hoşlanmıyorum. Müsait bir zamanda bir araştırma yapabilirseniz sevinirim. Tek monitör tercihimdir diyeyim.

• Like
Tepkiler: KaanEL
Hocam kasayı yere koymaktan fazla hoşlanmıyorum. Müsait bir zamanda bir araştırma yapabilirseniz sevinirim. Tek monitör tercihimdir diyeyim.
Hocam elimde 2 model mevcut.
%99 SRGB, %72 NTSC (Bu fiyatta satılan tüm modeller %72) 1300:1 Kontrast oranına sahip.
100 Hz yenileme hızına sahip. Ama hakkında çok fazla yorum yok, kağıt üzerinde en kalitelilerden sayılabilir.

Bu model ise en çok satan model, önerenlerde mevcut. 1000:1 Kontrast oranına sahip. (IPS için standart değerdir) Garanti model gibi düşünebilirsiniz.

Daha bir çok model var ama çoğu güvenli satıcıya sahip değil veya kaliteli değiller. Ayrıca 27 inç için 1080P'nin kötü olduğu iddia edenler mevcut. İnkar eden insanlarda mevcut.
Tabi sizin kararınız.

Hocam elimde 2 model mevcut.
%99 SRGB, %72 NTSC (Bu fiyatta satılan tüm modeller %72) 1300:1 Kontrast oranına sahip.
100 Hz yenileme hızına sahip. Ama hakkında çok fazla yorum yok, kağıt üzerinde en kalitelilerden sayılabilir.

Bu model ise en çok satan model, önerenlerde mevcut. 1000:1 Kontrast oranına sahip. (IPS için standart değerdir) Garanti model gibi düşünebilirsiniz.

Daha bir çok model var ama çoğu güvenli satıcıya sahip değil veya kaliteli değiller. Ayrıca 27 inç için 1080P'nin kötü olduğu iddia edenler mevcut. İnkar eden insanlarda mevcut.
Tabi sizin kararınız.
Hocam 24 inch de olsa dp girişi bulunan model bilginiz var mı?

27 inch için çok fazla piksel piksel oluyor diyenler mevcut. Az cok da tahmin edebiliyorum. Daha önceden 24 inch 1080p bir monitör kullanmıştım. Yine de o anlamda kafam karışık.

Alacağım zaman yine de garantili 2.el modellere de bakacağım.

27 inch için çok fazla piksel piksel oluyor diyenler mevcut. Az cok da tahmin edebiliyorum. Daha önceden 24 inch 1080p bir monitör kullanmıştım. Yine de o anlamda kafam karışık.

DP çoğunlukla yüksek HZ'li modellere koyuyorlar. 24 inç alırsanız hocam zaten daha iyi olur. 27 inç monitörler sadece büyük oldukları için 500-1000TL daha pahalı 24 inç halinden. Bulursam birşeyler atarım.

Hocam elimde gene 2 monitör ile geliyorum.
Baya satılan ve önerilen bir model. %99 SRGB desteğine ve rakiplerine nazaran 95 PPI piksel derinliğine sahip. İstediğiniz gibide Display Port destekli.

Bu modelde %89 DCI P3 renk uzayına sahip ve 27 inç fiyatıda yakın. Hakkında çok yorum bulamasamda %119 SRGB gibi iddiaları olduğu için gene belirtmek istedim. DP desteklidir.

Başka monitörlerde mevcut ama gözüme çarpan en iyileri bunlar.

Hocam elimde gene 2 monitör ile geliyorum.
Baya satılan ve önerilen bir model. %99 SRGB desteğine ve rakiplerine nazaran 95 PPI piksel derinliğine sahip. İstediğiniz gibide Display Port destekli.

Bu modelde %89 DCI P3 renk uzayına sahip ve 27 inç fiyatıda yakın. Hakkında çok yorum bulamasamda %119 SRGB gibi iddiaları olduğu için gene belirtmek istedim. DP desteklidir.

Başka monitörlerde mevcut ama gözüme çarpan en iyileri bunlar.
Çok teşekkür ederim hocam. Düşüneceğim.

• Like
Tepkiler: merto14 ve KaanEL
Hocam o eski kalvyelere bayılıyorum. Özellikle sesleri çok çok güzel oluyor🤩. Elbetteki kısayolların olmasını ben de çok arıyorum. Lakin 2 tane klavye kullandığım için sorun olmuyor.

Hocam açıkçası benim sistemim de öyle ahım şahım bir şey sayılmaz. Lakin işimi gördüğü için dahasını aramıyorum. Yakın zamanda belki bir monitör upgrade yapabilirim. Onunla alakalı da öneri alırım. 24-27" 1080p 75hz ips bir şey iyi olur. Benim aklımdaki model de va olmasına rağmen bu:https://www.akakce.com/monitor/en-u...full-hd-freesync-curved-fiyati,364482221.html
4 yil once int kafeden aldigim klavye mous hala kullaniyorum mous bazen cift tikliyo baska bi sorun yok