İşletim sistemi önerir msiniz?

30 Ara 2023
55
14
8
acer travelmate laptopum var. Windows 11 i beğenmedim windows 10 ltsc kurmak istiyorum ama bilgisayarımın tam potansiyelini kullanabilir miyim bilmiyorum. yardımcı plursanız sevinirim. işlemcim i5 1335u 512gb ssd 8gb ram uhd grapich ekran kartı. rami yükseltecem ileride. lütfen yarımcı olursanıoz sevinirim.

Piyasada zaten sadece 2 işletim sistemi türü var. Windows ve Linux.
Win 10 serisi 1 yıl sonra desteği kesilecek diye Microsoft açıklama yaptı. Genede Win 10 LTSC kullanabilirsiniz, normal Win 10 ile aynı ama neredeyse çoğu uygulamadan arındırılmış versiyon. Performans olarak FrekansTV'nin bir video'su var konu hakkında, farklı kaynaklara baktığım zaman şahsen çoğu durumda eşit olduğunu gördüm performans olarak.

Bi de Linux kurabilirsiniz. Hangi sürüm daha iyidir bilemem tabi ama Arch Linux önerenler gördüm. Diğer Linux sürümlerine nazaran daha işlevli olduğunu söyleyenler var, Arch'ta.

Bende şuan bütün bilgisayarlarım için windows 10 kullanıyorum ve ısrarla win 11 e henüz geçmiyorum. Hala daha stabil olduğunu düşünüyorum ve kullanımı daha kolay geliyor. Ayrıca win 11 pc ye işlem olarak daha fazla yükleniyor. Win 10 daha hafif ben win 10 öneririm.