Intel’in En Ucuz AI İşlemcisiyle PC Toplanır mı?

XeroX

Modaratör
23 Şub 2026
18
8
3

Selam dostlar işlemci testlerinin olduğu piyasadaki en ucuz Arrow Lake işlemciyi değerlendiriyorum.

Paket Linki:https://www.vatanbilgisayar.com/intel-u5-225f-rtx5060-z890-1tb-m-2-ssd-16gb-ram.html

Intel Core Ultra 5 225F piyasadaki en ucuz yapay zekâ destekli masaüstü işlemcilerden biri olarak öne çıkıyor. Bu segmentte NPU barındıran düşük maliyetli seçeneklerden biri. 10 çekirdekli yapısı sayesinde günlük kullanım, ofis işleri ve orta segment oyun performansı için yeterli. Üst seviye oyunlarda veya ağır iş yüklerinde 245KF'nin bir tık gerisinde yer alsa da 1080p’de gayet yeterli, ama 1440p için de iş görecektir. Toplama kısmına geçmeden kısaca parçaları tanımanız adına çift fanlı kaliteli soğutma ile gelen 5060 ile birlikte soğutma bloklu z890 anakart ilerisi için overclock potansiyeli barındıracaktır. 810 yerine bu anakartı tercih etmeleri beni şaşırttı. Oc de yapmayacağız. 16GB soğutuculu ddr5 6000 bellek ile birlikte 1 TB 5000 mbs transfer hızlar sunan ssd iş görecektir. Kaliteli bir rgb hava soğutmamız var. Ayrıca 80 + bronz giriş segment temperli kasa ile birlikte hadi gelin toplayalım.

Videolarda kullandığımız bir ürün, bilgilendirme amaçlı değerlendirme veya ortalık bile olsa #işbirliği #Reklam #tanıtım yazmaktadır. Tercihleriniz sizin sorumluluğunuzdadır.