İ5 m520 vs q8200 Hangisi tercih edilmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan swrfrkn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

swrfrkn

Yeni Üye
15 Eyl 2024
15
5
3
Elimde 2 seçenek var. Sizce hangisi daha güçlüdür. 2'si de DDR3 olacak

Moderatör tarafında düzenlendi:
İ5 m520 mobil bir işlemcidir. O açıdan q8200 daha iyidir, lakin ben her ikisini de tavsiye etmiyorum. En azından uygun fiyatlı 1 ve 2. Nesil intel setup kurmanızo tavsiye ederim. Bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Elimde işlemciler ve diğer parçalar bulunmakta sadece anakart alacağım uyguna geldiği için aldım bunları sadece internette sörf yapmak için

Anladım ama sanırım q8200 den ilerleyeceğin

Bu videolar fikir verecektir hocam.

Elinizde ddr 3 ram olduğu için i3 550 setup'a kendi ramlerinizden birini de takarsanız gayet ideal bir setup çıkabilir.
Fujitsu D3041-A11 GS3
hocam bu anakart nasıldır DDR3 desteği var dedi ama tam çözemedim sizce q8200 ü besler mi?

Fujitsu D3041-A11 GS3
hocam bu anakart nasıldır DDR3 desteği var dedi ama tam çözemedim sizce q8200 ü besler mi?
Gt730 ile kullanacağım PCI express çok sıkıntı yaratır mı?

Q8200 diğer ikisine nazaran 4 çekirdekli olduğu için (fiziksel olarak) sizi daha rahat ettirir.
Ama tabi hepsi aşağı yukarı aynı seviyede performans olarak.

Fujitsu D3041-A11 GS3
1333mhz'e kadar DDR3 desteğine sahip ve Q8200 takılabilir. Beslemeklik pek durum yok zaten eski işlemciler.

Peki gt730 ile PCI express darboğazı olur mu ?
GT 730 zaten eski ve güçsüz bir kart. PCI Exprees tercihi gibi lüksü bulunmuyor. Herhangi bir X16 girişine taksanız çalışır sorunsuz. İşlemcide besleyebilir ekran kartını.