🟢Hani FPS %8 Artıyordu, Nvidia Üzdü mü? En İyi Sürücü Versiyonu: 560.94 vs 576.02

Frekans

Frekans TV
Yönetici
28 Eki 2023
216
4
323
63
frekanstv.com
Selam dostlar En iyi Nvidia sürücü versiyonunu açıklıyorum

Giriş 0:00
Nvidia Ekran kartları 0:20
RTX 50 Ailesi ve 576.02 Testleri 1:16
560.94 vs 576.02 3:49
Diğer Oyun Testleri 5:00
Nvidia Vulkan Testi 6:22

NVIDIA'nın GeForce RTX serisi ekran kartları için yayımladığı yeni 576.02 sürücü güncellemesi, hem oyunlarda hem de test programlarında performans artışı sağlamış. Önceki sürücülere nazaran siyah ekran, stabilite gibi problemler çözülmüş denilmekte. B uarada siyah ekran problemi yaşamaya nail olmuş insanlardan biriyim. Bazen Temiz kurulumla ya da sürücü versiyon düşerek bu çözülüyor. Reddit kullanıcılarına göre, bazı ekran kartlarında %3-8 arasında sentetik performans iyileşmesi gözlemlenmiş. Özellikle RTX 5080 modelinde %6’ya kadar performans artışı rapor edilmiş. Bu güncelleme aynı zamanda güç verimliliğini artırarak kartların boşta daha az enerji tüketmesini sağlıyor yani boştaki frekansı düşürüyor. Bunun oyunla bir bağlantısı yok. Bu detayı beğendim. Computebase bütün rtx 50 ailesini testten geçirmiş sanırım 572.16 ile 576.02 arasındaki bir test. Çok fark etmez. Görünen o kiözellikle 5070, 5080 ve 5070 ti da 3dmarkta ciddi bir performans artışı var. Bir kullanıcının rtx 4090 ile aldığı 3dmark steel nomad testinde sadece 1 fps fark etmiş. Ona da fark denilemez. Gelelim bizim testlere ben çok daha geriye gittim ve 560.94 sürümü ile kıyasladım. Ve sonuç inanılmaz çıktı. Elbette bu sürümün 50 ailesine desteği yok lakin 40 kullanan biri için sonuçlar inanılmaz. Bir kere 3dmarkta işlemci ve ekran kartı skorum bu adamların paylaştığı gibi değil tam tersi çıktı ve düştü. Yapay zeka skorum tekte benzer çıksa da diğer kanatlarda düştü. Detaylara baktığımda transfer hızlarda eski sürücü çok daha iyiyken yapay zeka işlerde veya süper çözünürlükte yeni sürücü bir adım önde. E abi opencl hesaplama performansında 1300 puan fark atmışız. Hadi dedim furmark yapalım bari orada da yeni sürücüye inanılmaz bir fark attık. Hiç öyle %6 performans artışı olmadı aksine eski sürücüde hesaplamada renderda ve hatta oyunlarda daha iyi çıktık.

• Love
Tepkiler: Graveworm

Son konular