Sistem Sorunları GPU TWEAK 3 Sıcaklık hedefi ayarı 65C'ye ayarladım sorun çıkar mı?

Sistem Sorunları

Burak Çınar

Yeni Üye
14 Tem 2024
1
0
0
Konu başlığı içerik hakkında daha fazla bilgi içermelidir.
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
Hayırlı Akşamlar, Sezer abinin GPU TWEAK 3 videosunu izledim ayarları yaptım bilgisayarım eskiden Google veya boşta iken 50 57 dereceyi buluyordu şimdi bulmuyor bunun için teşekkür ederim. Asıl sorum şu Sezer abinin ayarlarını birebir yaptığımda "gpu sıcaklık hedefi" 83'tü. Ben onu 65'e çektim sadece, sorun olur mu ekran kartım rtx4060?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı Akşamlar, Sezer abinin GPU TWEAK 3 videosunu izledim ayarları yaptım bilgisayarım eskiden Google veya boşta iken 50 57 dereceyi buluyordu şimdi bulmuyor bunun için teşekkür ederim. Asıl sorum şu Sezer abinin ayarlarını birebir yaptığımda "gpu sıcaklık hedefi" 83'tü. Ben onu 65'e çektim sadece, sorun olur mu ekran kartım rtx4060?
Boştayken çoğu ekran kartı "fan durdurma/fan stop" özelliğine sahip olduğu için çoğunlukla 50 derece civarı gezer. Çünkü fanlar çalışmaz ve bir sıkıntı bulunmaz.

Gpu sıcaklık hedefinde ise eğer kartınız çok rahat ısınıyor ise her 65 dereceye yaklaştığında araba misali fanlar hızlanmaya başlıyacak ve o dereceye sabitlenmesi için olabildiğince yüksek olacaklar. Tabi 3 fanlı veya güzel soğutmalı bir kartınız varsa çok gürültü yapmaz. Genede 70-75 muhim sıcaklıklar olmadığı için gürültüden rahatsızsanız o derecelere alın.
Ayrıca yüksek fan hızında kullanmak fanların sağlığını daha hızlı düşürür.
Furmark testi yapın ona göre karar verin.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza