Ayrıca tek çekirdek performansı da yerlerde sürünüyor am3+ soketin.Sakın yapmayın.
Fx serisi çöptür, 6 çekirdek diye geçerler ama gerçekten fiziksel olarak sahip değillerdir. İnanılmaz çok ısınmaları ilede performansları rezalettir.
750Ti anca besleyen bir işlemci kendisi.
Gücü i5 2300 diyebiliriz. Oyun performansı olarak.
Kirdigim fan hakkinda yorum atmammissinizAyrıca tek çekirdek performansı da yerlerde sürünüyor am3+ soketin.
Hocam ders çalışıyordum ondan detaylı yazamadım. Zaten kaan hocam yazılması gereken her şeyi detaylıca yazmış. Eğer ki sistem değişikliği yapmayı planlıyorsanız şu an taktığınız yeni soğutucu ile devam edin. Sistem yükseltme esnasında zaten daha iyi bir şey alırsınız.Kirdigim fan hakkinda yorum atmammissiniz![]()
Bu anakarta max ne işlemci takarim ki?Hocam ders çalışıyordum ondan detaylı yazamadım. Zaten kaan hocam yazılması gereken her şeyi detaylıca yazmış. Eğer ki sistem değişikliği yapmayı planlıyorsanız şu an taktığınız yeni soğutucu ile devam edin. Sistem yükseltme esnasında zaten daha iyi bir şey alırsınız.![]()
Şimdi hangi anakartı kulanıyorsunuz. Tam modelini yazar mısınız?Bu anakarta max ne islemci takarimki?
Fx8370 tavsiye ederim max onu destekleyebilir athlon serileri ve FX 8000 serilerini destekliyor.Bu anakarta max ne işlemci takarim ki?
Şu anki Intel anakartınıza en fazla I7 4790 takabilirsiniz. Birde "K" modeli var ama onları almayın. Onlar Overclock yapılabilir versiyonlardır ama onun içinde Z serisi anakart lazım. Sizde ise H serisi var.Bu anakarta max ne işlemci takarim ki?
Hocam bu 4790x extreme işlemci mi lga 2011 oluyordu? sanki 4. nesil de de 2011 soket cpu vardı diye hatırlıyorum.Şu anki Intel anakartınıza en fazla I7 4790 takabilirsiniz. Birde "K" modeli var ama onları almayın. Onlar Overclock yapılabilir versiyonlardır ama onun içinde Z serisi anakart lazım. Sizde ise H serisi var.
2000TL civarına filan satanlar oluyor ama değeri 1000TL civarı bu işlemci. Aynı zaman 4770 var.
4790X diye işlemci yok. İnternette yazıncada çıkmadı.Hocam bu 4790x extreme işlemci mi lga 2011 oluyordu? sanki 4. nesil de de 2011 soket cpu vardı diye hatırlıyorum.
4790X diye işlemci yok. İnternette yazıncada çıkmadı.
4.nesil i3, i5, i7'lerin hepsi LGA 1150 soketi kullanıyor. Lga 2011 Xeon soketi ama 4.nesil i7 işlemcide bulunduruyor. Dediğiniz model i7 4960X olması lazım. Çoklu çekirdek olması dışında esprisi yok. Diğerleride 4790'a nazaran güçsüz kalıyor tekli çekirdek olarak. 4790K OC ile zaten baya önde, en güçlü DDR3.
Xeon dışı modeller:
Ekli dosyayı görüntüle 513
H81m pro vdŞimdi hangi anakartı kulanıyorsunuz. Tam modelini yazar mısınız?
Kaan hocamın da dediği gibi o anakarta uyguna bulabilirseniz i7 4790 veya 4790s bakabilirsiniz. Olmazsa, bütçeniz varsa am 4 sokete yönelin.H81m pro vd
Bu anakarttla islemciyi 650tl aldim zaten herkez uygun diyo degistirmem heraldeKaan hocamın da dediği gibi o anakarta uyguna bulabilirseniz i7 4790 veya 4790s bakabilirsiniz. Olmazsa, bütçeniz varsa am 4 sokete yönelin.
O zaman basın işlemciyi, güzelde +8 ram' devam edin.Bu anakarttla islemciyi 650tl aldim zaten herkez uygun diyo degistirmem heralde
8 Yetiyo ya valoda aciyorum o kadarO zaman basın işlemciyi, güzelde +8 ram' devam edin.
Hocam 8'den 16'ya geçmenin farkını ben bilirim hocam. Siz yine de bir düşünün.8 Yetiyo ya valoda aciyorum o kadar
Bilgisayarınıza yatırım yapmak istiyorsanız, bence gayet iyi yatırım olur.8 Yetiyo ya valoda aciyorum o kadar
Valo+spotifydan sarki aciyorum yetiyoBilgisayarınıza yatırım yapmak istiyorsanız, bence gayet iyi yatırım olur.
O çift 4gb ram'i satıp, 2 tane 8gb'lik alırsanız çok güzel olur. Win 10 zaten boşta en kötü 4-6gb kullanmakta. Valorant'ta ne kadar artış olur tahmin etmesi zor ama ani FPS düşmeleri varsa komple azalır ve Windows rahatlar baya. Altta sesli sohbet, müzik veya Chrome filan açıyorsanız şart zaten.