Maasi bekliycem yapcak bisey yokHocam 8'den 16'ya geçmenin farkını ben bilirim hocam. Siz yine de bir düşünün.
Maasi bekliycem yapcak bisey yokHocam 8'den 16'ya geçmenin farkını ben bilirim hocam. Siz yine de bir düşünün.
Hocam minecraft da (ayarlarımı yarın eklerim) shader ile 40 fps aldığım yerde 150 kare almaya başladım siz düşünün.Bilgisayarınıza yatırım yapmak istiyorsanız, bence gayet iyi yatırım olur.
O çift 4gb ram'i satıp, 2 tane 8gb'lik alırsanız çok güzel olur. Win 10 zaten boşta en kötü 4-6gb kullanmakta. Valorant'ta ne kadar artış olur tahmin etmesi zor ama ani FPS düşmeleri varsa komple azalır ve Windows rahatlar baya. Altta sesli sohbet, müzik veya Chrome filan açıyorsanız şart zaten.
Sıkıntı yok ozaman, sizin tercihiniz sonuçta.Valo+spotifydan sarki aciyorum yetiyo
Minecraft Java'da Shader açıkken işler farklı baya, Valorant'a nazaran sistem gereksinimleri baya artıyor. Zaten Java optimizasyon sıkıntılı, üstüne Shader gelince 12-14GB toplam kullanım rahat görüyordur. Normal Minecraft 8gb'ye yakın toplam kullanım yapıyor.Hocam minecraft da (ayarlarımı yarın eklerim) shader ile 40 fps aldığım yerde 150 kare almaya başladım siz düşünün.
Evet hocam ram kullanımı zaten 12-13 altına düşmüyor. Haa çok ağır bir shader kullandığımı düşünmüyorum ama yine de kullanım yüksek. Dediğim gibi ayarlarımı sabah atacağımMinecraft Java'da Shader açıkken işler farklı baya, Valorant'a nazaran sistem gereksinimleri baya artıyor. Zaten Java optimizasyon sıkıntılı, üstüne Shader gelince 12-14GB toplam kullanım rahat görüyordur. Normal Minecraft 8gb'ye yakın toplam kullanım yapıyor.
(Chunk değeri tabi çok önemli)
Bide siz tek kanal kullanıyordunuz onunda etkisi büyük, konu sahibi ise çift Ram'e sahip.
Buyurun hocam ayarlar bu şekilde;Minecraft Java'da Shader açıkken işler farklı baya, Valorant'a nazaran sistem gereksinimleri baya artıyor. Zaten Java optimizasyon sıkıntılı, üstüne Shader gelince 12-14GB toplam kullanım rahat görüyordur. Normal Minecraft 8gb'ye yakın toplam kullanım yapıyor.
(Chunk değeri tabi çok önemli)
Bide siz tek kanal kullanıyordunuz onunda etkisi büyük, konu sahibi ise çift Ram'e sahip.
Görüş mesafesini arttırıp, simulasyon uzaklığını düşürmeniz daha faydacı olur.Buyurun hocam ayarlar bu şekilde;
Doğru dediniz hocam. Aslında o ayarı kısmıştım ama tlauncher silinince o da sıfırlanmış. Bir dahaki oyuna girmemde düzelteceğim.Görüş mesafesini arttırıp, simulasyon uzaklığını düşürmeniz daha faydacı olur.
Görüş mesafesi 8'ken simulasyon mesafesi yüksek olması birşey ifade etmiyor. "Simulasyon mesafesi" mob/npc'lerin yaptığı eğlemlerin işleme chunk'ı oluyor. Bu değer en düşükte olunca uzakta görünen canlılar AFK misali haraket etmeyi keserler.
12-16 Chunk'a, 8-12 Simulasyon mesafesi ideal bence.