Sistem Sorunları Bilgisayar sürekli yeniden başlıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan c1grico
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sistem Sorunları

c1grico

Yeni Üye
26 Tem 2024
6
1
3
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
Elimde Beko markalı masaüstü bilgisayar var ancak uzun zaman önce Windows 7 Ultimate Setup üzerinden kurmuştum. En son uyku moduna almıştım tekrar açtığımda Verifying dmı pool data yazısı geliyor ve yeniden başlatıyor. Bu sorunu nasıl çözerim?

Elimde Beko markalı masaüstü bilgisayar var ancak uzun zaman önce Windows 7 Ultimate Setup üzerinden kurmuştum. En son uyku moduna almıştım tekrar açtığımda Verifying dmı pool data yazısı geliyor ve yeniden başlatıyor. Bu sorunu nasıl çözerim?
Herhamgi bir güç kesintisi vs oldu mu?

1. **BIOS Pilini Çıkarın veya BIOS'u Sıfırlayın:**

- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin.
- "Advanced Chipset Features" veya benzer bir bölümde "System BIOS Cacheable" seçeneğini bulun.
- Bu seçeneği "Enabled" (etkin) yerine "Disabled" (devre dışı) olarak değiştirin.
- Bilgisayarı tekrar başlatın ve hatanın düzelip düzelmediğini kontrol edin.

2. **Disk Bağlantı Kablolarını Kontrol Edin:**

- Bilgisayarınızdaki tüm disk bağlantı kablolarını çıkarın ve bilgisayarı açın.
- Hata devam ederse, BIOS pilini çıkarıp sabah geri takarak anakartı sıfırlayın.

Bu adımları deneyerek hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, ekran kartını tak çıkar yaparak da deneyebilirsiniz.

@KaanEL

• Like
Tepkiler: KaanEL
Sadece 1 tane depolama aygıtınızmı var? Yoksa başka bir SSD veya HDD varmı?
Bu hatayı Hard Disk kaynaklı alan insanlar mevcut, başka bir tane Windows yüklü depolama aygıtı ile test edin bakalım açılacakmı.
Sadece HDD var. Şimdi 120 SSD var ona Windows 10 LTSC 2015 kuruyorum başka bilgisayardan.

Sadece HDD var. Şimdi 120 SSD var ona Windows 10 LTSC 2015 kuruyorum başka bilgisayardan.
Tamamdır, kurun ve takın cihazınıza. Bios'tan da boot kısmına girip SSD'yi 1.ci boot cihazı olarak ayarlamayı unutmayın.
Sonrasında HDD'yi de HDTune ve CrystalDiskMark ile bir sağlığına bakın. Büyük ihtimalle bir sıkıntı var.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza