- Örnek Alan Seçimi
- Evet
Öncelikle merhaba. Geçenlerde Arch Linux kurdum (Endeavour OS). Offline kurulum yaptığım için KDE DE ile kuruldu. KDE’yi pek sevmiyorum, o yüzden değiştirmek istedim. Bir arkadaşla birlikte çalışarak Hyprland kurmak istedik (hazır konfigürasyon dosyaları ile).
İlk kurduğumda Nouveau olarak görüldü tabi ki. Nouveau ile Wayland’e girebiliyordum. Ekran kartımı tanıttıktan sonra Plasma’da da Wayland’e giremedim. Hyprland’i kurduk, açmak istedik ama açılmadı ve çöktü. Siyah ekran geliyor ve ardından SDDM ekranı dönüyordu.
Bunun üzerine hazır konfigürasyonla BSPWM kurmak istedik. Başarıyla kurduk ancak bazı sorunlar var:
CPU: 8 × Intel® Core™ i5-9300HF CPU @ 2.40GHz
RAM: 16 GB
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650/PCIe/SSE2
Marka: Lenovo
Model: IdeaPad L340-15IRH Gaming
İlk kurduğumda Nouveau olarak görüldü tabi ki. Nouveau ile Wayland’e girebiliyordum. Ekran kartımı tanıttıktan sonra Plasma’da da Wayland’e giremedim. Hyprland’i kurduk, açmak istedik ama açılmadı ve çöktü. Siyah ekran geliyor ve ardından SDDM ekranı dönüyordu.
Bunun üzerine hazır konfigürasyonla BSPWM kurmak istedik. Başarıyla kurduk ancak bazı sorunlar var:
- Ekranda pencerelerde kaydırma yaparken yırtılmalar oluyor (Plasma’da bu sorun yok).
- Bir uygulama aracılığıyla açılan dosyalarda “hangi uygulama ile açayım?” diyalog penceresinde hiçbir uygulama görünmüyor.
- Tarayıcı açık değilse, linklere tıklayınca linkler açılmıyor.
CPU: 8 × Intel® Core™ i5-9300HF CPU @ 2.40GHz
RAM: 16 GB
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650/PCIe/SSE2
Marka: Lenovo
Model: IdeaPad L340-15IRH Gaming