Konu discord da ekran kartı olarak başladığı için ben de farkında olmadan ekran kartı diye devam ettim

. Kaan hocam olmasa pas geçiyordum
İşlemci olarak karşılaştırarak olursak; Ben Intel taraftarı birisiyim. Yine en çok alakadar olduğum iş olan render, edit vs. İşlerinde, spesifik senaryolarda hala daha en güçlğ işlemci intel'in elinde. Elbette AMD'de çok yol katetti başta tek çekirdek ve render performansı olarak, ama hala Intel en iyisi. Lakin intel'in de dezavantajları var. Başta fiyatı ve kötü thermal ısı yönetimi. Render ve ağır iş senaryoları için Intel tercih ederim.
AMD, kendim de kullanıyorum. Çok daha f/p, oyun noktasında çok daha performanslı, çok daha az ısınan ve ucuz işlemciler ürettiği için tercih edilebilir. Bu gidişle AMD zaten Intel'i geçecek gibi duruyor. Fiyat ve oyun performansı bakımından AMD tercih ederim, ayrıca çarpan kilidi de yok.
Yine de kabaca özetleyecek olursak; bu sorular göreceli sorular. Değişik senaryolara göre değişik tercihler yapılmalı. Kesinlikle fanatiklik yapılmadan uygun senaryo için uygun ürün tercih edilmelidir.