Genel Teknoloji Acil psu yardımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vysldvr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Genel Teknoloji

vysldvr

Yeni Üye
21 Eyl 2024
10
3
3
Aciliyet Derecesi
4.00 yıldız
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
Selamunaleyküm Arkadaşlar
sistemimi yükseltiyorum

Amd Ryzen5 5600 işlemci 65w
Galax Gtx 1050 ti exoc ekran kartı 75w
Asus prime k2 anakart
Hyperx 2x8 gb ram
256 gb m2 ssd
Kule tipi fan Gameforce copper2 (?w)

Bu sistem Dark 400w psu ile çalışır mı?
İşlemciyle kule tipi fan siparişi yeni verdim henüz kargoda ve tdpsinden emin değilim fanın sipariş sorularında 100 veya 160 yazılmış bilenler yardım etsin
Sipariş verdiğim fan: game force copper 2

Son düzenleme:
Çözüm
Bu soğutucuyu çoğunlukla öneriyorlar.

R5 5600 çok ısınsa bile kolay soğuyor doğrusu, herhangi bir kule tipi onu 75 derece altına bariz düşürür.
Attığınız soğutucu gerek 12cm olması gerek 4 bakır borusu ile gameforce (ilk linki paylaşılan) soğutucudan kat be kat iyidir. 5600 hem ısınan hem de doğru soğutucu ile kolay soğuyan bir işlemci diyelim.
sistemimi yükseltiyorum

Asus prime k2 anakart
Hyperx 2x8 gb ram
256 gb m2 ssd

İşlemciyle kule tipi fan siparişi yeni verdim henüz kargoda ve tdpsinden emin değilim fanın sipariş sorularında 100 veya 160 yazılmış bilenler yardım etsin

@KaanEL

• Like
Tepkiler: vysldvr ve KaanEL
sistemimi yükseltiyorum

Asus prime k2 anakart
Hyperx 2x8 gb ram
256 gb m2 ssd

400W genel olarak sistem için uygun olur.
En çok zaten ekran kartı ile işlemci tüketir, diğer bileşenler pek kayda değer tüketim yapmaz.

İşlemci soğutucusuda gücünü anakarttan alır ve çoğu anakart 33W veya 66W filan olur. En fazla 100W desek bile tek bir işlemci fanı okadar harcayamaz. Fan başına 5W filandır. 160W'ı yazdıklarını gördüm ama mantık dışı.

Genede ileri zamanlarda 650W veya benzeri bir PSU'ya geçmenizi tavsiye ederim. Dark markası pek sağlam değil ve 400W çok ucu ucuna. R5 5600 gibi bir işlemciye yakışmaz, 1050Ti.

400W genel olarak sistem için uygun olur.
En çok zaten ekran kartı ile işlemci tüketir, diğer bileşenler pek kayda değer tüketim yapmaz.

İşlemci soğutucusuda gücünü anakarttan alır ve çoğu anakart 33W veya 66W filan olur. En fazla 100W desek bile tek bir işlemci fanı okadar harcayamaz. Fan başına 5W filandır. 160W'ı yazdıklarını gördüm ama mantık dışı.

Genede ileri zamanlarda 650W veya benzeri bir PSU'ya geçmenizi tavsiye ederim. Dark markası pek sağlam değil ve 400W çok ucu ucuna. R5 5600 gibi bir işlemciye yakışmaz, 1050Ti.
Muhtemelen 160w harcayabilen bir işlemciyi soğutabileceğini yazmışlar. Ama o soğutucu 5600 için ucu ucuna bir şey olacaktır muhtemelen. Dediğiniz gibi saçma sapan bir rakam. Aynı soğutucunun 6 bakır borulu çift blok 3 fan olanını kullanıyorum.

IMG_0002.jpeg

• Wow
Tepkiler: KaanEL
Muhtemelen 160w harcayabilen bir işlemciyi soğutabileceğini yazmışlar. Ama o soğutucu 5600 için ucu ucuna bir şey olacaktır muhtemelen. Aynı soğutucunun 6 bakır borulu çift blok 3 fan olanını kullanıyorum.

R5 5600 çok ısınsa bile kolay soğuyor doğrusu, herhangi bir kule tipi onu 75 derece altına bariz düşürür.

Attığınız soğutucu gerek 12cm olması gerek 4 bakır borusu ile gameforce (ilk linki paylaşılan) soğutucudan kat be kat iyidir. 5600 hem ısınan hem de doğru soğutucu ile kolay soğuyan bir işlemci diyelim.

• Like
Tepkiler: vysldvr ve KaanEL
Çözüm