Genel Teknoloji Sistem topladım

Genel Teknoloji
Seçtiğim anakarta göre uygun ram önerir misin abi 6000 mhz

Sistemi düzenledim abi Rami düşürdüm birde power 750 lik seçtim fiyat baya düştü. Ekran kartını da sonra alacağım abi. Ekran kartsız oyun oynatır mı birde onu soracaktım abi
Sıvı soğutmada baya pahalı doğrusu, daha uygun ve güzelde birşey gözüme gözükmedi. İtopya'nın seçenekleri berbat.
Klavye ve mouse'ta çok pahalıya koymuşlar. Herzaman ayrı ayrı satın alın ekipmanları.

Ekran kartsız oyun oynatır ama AM4'te ki işlemcilerde bulunan Vega 8 grafik birimi gibi gücü var. Onca para varkende gidip ekran kartsız oynamaya çalışmanız saçma olur.
AM5 bilgisayar parçaları konusunda fazla uzman değilim hocam oyüzden tavsiyem size kaç TL bütçeniz varsa diğer "Technopat" gibi forumlara "Şu kadar bütçem var, hazır sistem istiyorum." diye konu açın.
Eminimki yardımcı olurlar ve güzel PC toplarsınız.

Dediğim gibi, ekipman seçmeyin asla. Onu ayrı satın alın.

Şimdi şöyle hocam ben tabiki ekran kartı alacağım ama şimdi o kadar bütçem yok sadece kasa toplayacağım ekran kartını sonra alacağım

50.000 TL ye kadar+5 bin de tolerans olabilir siz bir sistem toplar mısınız bana rica etsem ilk defa sistem toplayacağım. Ekran kartı hariç tabiki

Şimdi şöyle hocam ben tabiki ekran kartı alacağım ama şimdi o kadar bütçem yok sadece kasa toplayacağım ekran kartını sonra alacağım

50.000 TL ye kadar+5 bin de tolerans olabilir siz bir sistem toplar mısınız bana rica etsem ilk defa sistem toplayacağım. Ekran kartı hariç tabiki
Pahalı ve AM5 parçalar hakkında fazla bilgim yok hocam. Kronik sorunu varmı veya daha iyisi varmıdır? Filan... Bakındım ama çok fazla model var ve uzun araştırmak lazım.
Şahsen tecrübem hep DDR3 ve DDR4 oldu çünkü çoğunlukla hep ucuz sistemler topluyorum.

Sadece direk olarak bir siteden toplamak hep pahalıya geliyor. Akakçe'den tek tek en fiyat/performans seçmek lazım.

Hocam sen kafana göre bana bir sistem toplar mısın itopyadan veya başka siteden ekran kartı hariç sizin önerilerize ihtiyacım var hazır sistem almak istiyorum

Hocam sen kafana göre bana bir sistem toplar mısın itopyadan veya başka siteden ekran kartı hariç sizin önerilerize ihtiyacım var hazır sistem almak istiyorum
Şahsen hocam önerim bu:
İşlemci:

Anakart:

RAM:

SSD:

CPU Fan:

Kasa:

PSU:

43.5 bin TL tuttu.

Geri kalanı paraylada monitör olarak bunu alırsınız:
İnanılmaz iyi gecikme değerleri var testlerde. Kontrast oranı 1200:1, parlaklık ise 340nit çıktı. DCI P3'ten 95 üstü alıyor.

Şahsen hocam önerim bu:
İşlemci:

Anakart:

RAM:

SSD:

CPU Fan:

Kasa:

PSU:

43.5 bin TL tuttu.

İnanılmaz iyi gecikme değerleri var testlerde. Kontrast oranı 1200:1, parlaklık ise 340nit çıktı. DCI P3'ten 95 üstü alıyor.
Teşekkür ederim hocam çok sağolun

Şahsen hocam önerim bu:
İşlemci:

Anakart:

RAM:

SSD:

CPU Fan:

Kasa:

PSU:

43.5 bin TL tuttu.

Hocam birde bu sisteme uygun fiyat performans bir ekran kartı da önerirseniz sevinirim

Hocam siz YouTube videosu çeken kişi misiniz frekans tv deki
Hayır hocam, FrekansTV ve forumun sahibi "kullanıcılar" kısmında görebileceğiniz "Frekans"

Ben sadece bir üyeyim, hiçbir tanışmışlığım ve konuşmuşluğum yok Frekans ile.

Maximim 40 bin olsun

Direk 90 bin TL'ye sanırım daha iyi hazır sistemler olabilir. Enazından daha dengeli ve güçlü.

Rampage'in hiçbir ürününü tercih etmeyin hocam, başta belirtiyim.
SSD ve monitör ise kötüler. RAM pahalı gereksiz, CL36 basit bir kullanıcı için yeterli.

Şahsen şöyle 2 tane sistem oluşturdum:

Sizin topladığınız 7800XT'ye revize olarakta bu:

Tabi 7800XT ile 9700XT arasında 30FPS var:

RTX 5070'ten, 9070XT'den çok faha fazla düşük: