Yeni nesil bir bilgisayara windows 3.1 kurarsak ne olur? 🤔

21 Kas 2023
873
3
424
63
İlkadım/Samsun
Modern PC'ye 32 Yıllık Windows 3.1 Yükleyip Oyun Açarsak Ne Olur?

Bu videoda, 14900K işlemci ve RTX 6600 XT ekran kartı gibi modern donanımlara sahip bir bilgisayara Windows 3.1 kurmaya çalışıyoruz.

Hedefimmiz, bu işletim sisteminde oyun oynamak.

Videoda yer alan önemli noktalar:
* Kurulum zorlukları: Windows 3.1'in eski bir işletim sistemi olması ve modern donanımlarla uyumlu olmaması nedeniyle kurulum aşamasında birçok zorluk yaşıyoruz.

* Sürücü problemleri: Özellikle USB sürücüleri ve ses sürücüleri gibi modern donanımlar için Windows 3.1'de sürücü bulunmadığından, bu sürücülerin özel olarak hazırlanması gerekiyor.

* Performans testleri: Başarılı bir şekilde kurulum tamamlandıktan sonra, Windows 3.1'de bazı oyunlar denenerek performans testleri yapılıyor. Oyunlarda bazı gecikmeler ve yırtılmalar gözlemleniyor.

* Sınırlamalar: Windows 3.1'in eski bir işletim sistemi olması nedeniyle birçok modern özellikten yoksun olması ve bazı oyunlarla uyumlu çalışmaması gibi sınırlamalar mevcut.

Sonuç:
Videoda, modern bir bilgisayara Windows 3.1 kurmanın ve bu işletim sisteminde oyun oynamanın oldukça zor ve sınırlayıcı olduğu görüyoruz. Bu işlem, sadece nostalji amaçlı yapılabilir.

Videoda bahsedilen diğer önemli noktalar:
* Windows 3.1'in kurulumu için özel bir dosya ve kodlama gerekiyor.

* Windows 3.1'in SSD'ye kurulması önerilmiyor.

Not: Bu özet, videoda yer alan bilgilerin sadece bir kısmını içermektedir. Daha detaylı bilgi için videoyu izleyebilirsiniz.
Videoyu izlemek ister misin?

Son düzenleme: