yeni aldığım acer travelmate laptop yaklaşık 30 40 dk sonra kapanıyor?

30 Ara 2023
55
14
8
yeni aldığım acer travelmate p4 14 laptop açıldıktan yaklaşık 30-40 dk sonra shutting down yazısı geliyor ve sanki ben normal kapamışım gibi kapanıyor. statik testler yaptım ve o testler esnasında hiç bir cıvıtma yoktu. bu durum bilgisayara windows kurar kurmaz başladı. alalı 1 gün oldu.

Statik testlerde bi sıkıntı yok ve Win kurulumu sonrası yaşandığını söylediniz. Kendisi ile gelen Linux'te böyle bir durum yoksa yazılımsal bir kusur büyük ihtimalle. Tabi genel olarak neyin tetiklediğini bulmamız gerek veya Win için genel güncelleme bekleyin, hali hazırda varsa kurun. Eski sürüm bir Win sürümüde kurabilirsiniz.

Tabi hali hazırda ayarlar kısmından veya benzeri yerlerden "otomatik şu moda gir" özelliğini kapattığınızı varsayıyorum. Bazı insanlar Win 11 kaynaklı kapanma yaşıyormuş cihazları boşta olunca. Microsoft'ta ayarlardan kapatılabileceğini iddia ediyor.

Ben 10 kurdum i5 1335u işlemci var içinde temiz kurulum yaptım ve hiç bir ayarla oynamadım. Freedos olarak geldi.

Tarif eder misin?
Başlat kısmına "denetim masası" yazın. "Güç seçenekleri" kısmına girin. (Eğer gözükmüyorsa sağ üstteki "görüntüleme ölçütü" değerini değiştirin.)

-Soldaki panelden "Ekranın ne zaman kapatılacağını seçin/Bilgisayarın uyku moduna geçme ayarlarını değiştir" herhangi birini seçin.

-Orayı ayarladıktan sonrada "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" seçeneğine basın ve "Sabit disk" kısmına girin, orada bir değer girme yeri olacak orayı "0" değeri verin.

Ayarlar olarak yapabileceğiniz şeyler bunlar. Devam ederse farklı çözümler araştıracam.

değişim talebinde bulundum amazon reddetti bende thh ye başvurdum bakalım. laptop ub şuan ki fiyatı 21.400tl ben 15.000 tlye almıştım para iadesi desem 6bin zarara girerim çok para.

• Like
Tepkiler: KaanEL
değişim talebinde bulundum amazon reddetti bende thh ye başvurdum bakalım. laptop ub şuan ki fiyatı 21.400tl ben 15.000 tlye almıştım para iadesi desem 6bin zarara girerim çok para.
Kesin olarak bilgisayardan kaynaklı bir sorun olduğunu buradan söylemem zor. Umarım değiştirme talebiniz istediğiniz gibi sonuçların, pekte birşey diyemem.

Son konular