Genel Teknoloji 🏍Windows bilgisayarınızı hızlandırmak için uygulayabileceğiniz yöntemler 🏎

Genel Teknoloji
21 Kas 2023
873
3
424
63
İlkadım/Samsun
Selamünaleyküm dostlar, umarım iyisinizdir. Bu gün bol frekanslı bir rehber ile karşınızdayım. Windows bilgisayarımızı nasıl daha hızlı bir hale getirebiliriz yöntemleri açıklıyoruz gelin hızlıca geçelim.

_75db679a-db2c-49ef-ad08-a93927ed45b1.jpeg

Bilgisayarınızı Hızlandırmanın Pratik Yolları
* Gereksiz Programları Kaldırın: Kullanmadığın programlar hem depolama alanını işgal eder hem de sistem kaynaklarını tüketir. Denetim Masası > Programlar ve Özellikler bölümünden bu programları kaldır.

Steam-kütüphanesi-haziran-2019-1776304843.png

* Başlangıçta Açılan Programları Kontrol Edin: Birçok program, bilgisayar açıldığında otomatik olarak başlar. Bu da açılış süresini uzatır. Görev Yöneticisi'nden (Ctrl+Shift+Esc) Başlangıç sekmesinde bu programları devre dışı bırak.

* Depolama Alanını Boşaltın: Dolu bir disk, bilgisayarın yavaşlamasına neden olabilir. Gereksiz dosyaları sil, Geçici İnternet Dosyaları'nı temizle ve Sistem Geri Yükleme noktalarını azalt.
imageres-55-png-833357885.1301889.png
* Sürücüleri Güncelleyin: Eski sürücüler, donanımın tam potansiyelini kullanmasını engelleyebilir. Aygıt Yöneticisi'nden sürücüleri kontrol et ve güncellemeleri yap.
mavi-ekran-windows-11-geri-donuyior-2764720234.jpg
* Windows Güncellemelerini Yapın: Windows güncellemeleri, güvenlik açıklarını kapatmanın yanı sıra performansı artıran optimizasyonlar da içerir.
windows_update_6-1171653829.png
* Arka Planda Çalışan Programları Kapatın: Arka planda çalışan gereksiz programlar, sistem kaynaklarını tüketir. Görev Yöneticisi'nden bu programları kapat.
Windows-11de-Denetim-Masasi-Nasil-Acilir-3692453991.jpg
* Görsel Efektleri Azalt: Windows'un bazı görsel efektleri, düşük performanslı bilgisayarlarda yavaşlamaya neden olabilir. Gelişmiş Sistem Ayarları'ndan bu efektleri devre dışı bırak.

* Sayfa Dosyası Büyüklüğünü Ayarla: Sayfa dosyası, RAM'in yetmediği durumlarda kullanılan sanal bir bellektir. Sayfa dosyası boyutunu doğru ayarlamak performansı artırabilir. Ancak bu işlem dikkatli yapılmalıdır.
49d70673221d3bd-2645796086.png
* Virüs Tarama Yapın: Bilgisayarında virüs veya zararlı yazılımlar varsa, sistem performansını olumsuz etkileyebilir. Güvenilir bir antivirüs programıyla düzenli olarak tarama yap.

* Donanımı Yükseltin: Eğer bilgisayarın çok eskiyse, bazı bileşenleri yükseltmek performansı artırabilir. Özellikle RAM ve SSD gibi bileşenler, bilgisayarın hızını önemli ölçüde etkiler.
RkvEwD16Y78bKsdqQzTymSKcGbnExkFAotKUyfxw_480-1911476777.jpg

Ek İpuçları:
* Bilgisayarı Düzenli Olarak Yeniden Başlatın: Düzenli yeniden başlatma, sistem kaynaklarının boşalmasını sağlar.

* Tarayıcı Eklentilerini Azaltın: Tarayıcı eklentileri, tarayıcının yavaşlamasına neden olabilir. Gereksiz eklentileri kaldır.

* Enerji Ayarlarını Optimize Edin: Enerji tasarrufu ayarları, performansı olumsuz etkileyebilir. Yüksek performans için ayarları değiştirebilirsin.

Unutmayın: Bu yöntemler, bilgisayarının genel performansını artırmana yardımcı olacaktır. Ancak bilgisayarının yaşı ve donanımı, elde edeceğin sonuçları etkileyebilir.

Not: Bu makaledeki bilgiler genel geçer bilgilerdir. Bilgisayarınla ilgili özel bir sorun yaşıyorsanız, konu açarak veya bir uzmana başvurmanızda fayda var.

Bu makaleyi faydalı bulduysanız beğenebilir ve paylaşabilirsiniz.

Eksik gördüğünüz yerleri belirtirseniz en kısa sürede düzeltilecektir.

Youtube Frekans TV
Discord Frekans TV
İnstagram Frekans TV
Facebook Frekans TV

Ekli dosyalar

• Windows-11de-Denetim-Masasi-Nasil-Acilir-3692453991.jpg
    Windows-11de-Denetim-Masasi-Nasil-Acilir-3692453991.jpg
    54.8 KB · Görüntüleme: 1

Son konular