Genel Teknoloji Satın Alacağım Saphire RX 7800 XT Nitro + Ekran Kartı Hakkında Görüş Öneri

Genel Teknoloji

HaydarArmagan

Yeni Üye
12 Ocak 2025
5
2
3
31
Aciliyet Derecesi
4.00 yıldız
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
Merhaba arkadaşlar daha önce toplayacağım sistemle ile ilgili uyumlu RAM hakkında konu açmıştım o sorunu çözdük şimdi ekran kartı ile ilgili bir kaç sorum olacak.
Yeni çıkacak olan ekran kartlarının fiyatları bakıldığında 30 bin TL ve üzerinde fiyatlar konuşulmakta bu bütçemi aşacağı için bende fiyat performans 2k çözünürlükte işimi görecek bir kart arayışına girdim.
Sarı sitede de konu başlığında belirtriğim Sapphire Rx 7800 XT Nitro + modelini uygun bir fiyata buldum ikamet ettiğim şehirde buluşup elden almak üzere anlaştık. Sıfır fiyatı 22.xxx fiyat bandında Anlaştığımız fiyat 17.000 TL. Şimdi olayımız , Ekran kartı mal sahibinin söylediğine göre 2 gün önce hepsiburada sitesinden alınma ve attığı görsellerde kutusu ve bandrolü açılmamış şekilde fatura felan herşeyi var yani anlayacağınız sıfır kart söylenen bu. Ben adama sorduğumda 22 bin TL ye iki gün önce aldığın şeyi neden 17 bin TL ye sattığını sorduğumda , alışveriş kredisi ile aldığını ve nakit elde etmek için sattığını söyledi. Yarın buluşma için anlaştık lakin benim içim rahat etmedi sizinle paylaşmak istedim. Bu kart şimdi 2 günlük olduğu için ve bandrol dahi sökülmediği için sıfır sayılır garantisi bile daha 2 gün önce başlamış yani, sizce dolandırılıyormuyum yada farklı bir bilmediğim tezgah mı var bu işin içinde varsa deneyimleriniz ve fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız.

Merhaba arkadaşlar daha önce toplayacağım sistemle ile ilgili uyumlu RAM hakkında konu açmıştım o sorunu çözdük şimdi ekran kartı ile ilgili bir kaç sorum olacak.
Yeni çıkacak olan ekran kartlarının fiyatları bakıldığında 30 bin TL ve üzerinde fiyatlar konuşulmakta bu bütçemi aşacağı için bende fiyat performans 2k çözünürlükte işimi görecek bir kart arayışına girdim.
Sarı sitede de konu başlığında belirtriğim Sapphire Rx 7800 XT Nitro + modelini uygun bir fiyata buldum ikamet ettiğim şehirde buluşup elden almak üzere anlaştık. Sıfır fiyatı 22.xxx fiyat bandında Anlaştığımız fiyat 17.000 TL. Şimdi olayımız , Ekran kartı mal sahibinin söylediğine göre 2 gün önce hepsiburada sitesinden alınma ve attığı görsellerde kutusu ve bandrolü açılmamış şekilde fatura felan herşeyi var yani anlayacağınız sıfır kart söylenen bu. Ben adama sorduğumda 22 bin TL ye iki gün önce aldığın şeyi neden 17 bin TL ye sattığını sorduğumda , alışveriş kredisi ile aldığını ve nakit elde etmek için sattığını söyledi. Yarın buluşma için anlaştık lakin benim içim rahat etmedi sizinle paylaşmak istedim. Bu kart şimdi 2 günlük olduğu için ve bandrol dahi sökülmediği için sıfır sayılır garantisi bile daha 2 gün önce başlamış yani, sizce dolandırılıyormuyum yada farklı bir bilmediğim tezgah mı var bu işin içinde varsa deneyimleriniz ve fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız.
Ekran kartında ve kutusunda bakacağınız bir iki şey var: kutunun jelatinine bakın eğer ki çok kalitesiz geliyorsa bir ihtimal sonradan kaplanmış olabilir. Kartın vida başlarını açtıktan sonra kontrol edin. Fan bloğuna bakın eğer ki parmak izi korozyon gibi şeyler yoksa sıfırdır. Ayrıca ürünün faturasını mutlaka alın seri numarası ile hem hepsiburada dan hem de lartın alındığı asıl satıcıdan sıfır olup olmadığını dığrulayın. Başka bir sorun olmayacaktır. Ayrıca kartı gerçektende telefonda olduğu gibi bozduruyor olabilir. Eğer ki taksitli aldıysa dediği doğrudur. İçiniz rahat olsun. @KaanEL hocam sizin fikirleriniz nedir?

"Alışveriş kredisini nakite çevirmek." şahsen ilginç gelsede bu tarz bir duruma başvurmuş olabilirde.

Hamza hocamında dediği gibi etiketlerini ve garanti faturalarını kontrol etmeniz gerekiyor. Kişinin kimliği işe beraber garantiyide karşılaştırarak kendisi adına kesilip, kesilmediğinide kontrol edebilirsiniz. Hatta garanti firmasınıda arayabilirsiniz, şahsen garantili telefon alırken yaptığım birşeydir.

Ne olur ne olmaz performans testlerine ve sıcaklık değerlerinede bakın. Ayrıca üstünde "Garanti etiketi" duruyormu dikkat edin, şu zamanlarda çıkmamaya başladı bu etiket ama varsa açılmadığının göstergesi sayılır. Açılmış kartlar aynı laptoplar gibi garanti dışı kalabiliyor çünkü.
Sonuçta satıcıyı tanımıyorsunuz oyüzden ne olur ne olmaz diye.

Son konular