Farz edelim halihazirda kurulu bir distrodasiniz ve Android'e ihtiyaciniz var. Lakin sifirdan diskinizi sifirlayip BlissOS vesaire kurmak veya emülatör kullanmak istemiyorsunuz. Imdadiniza bu noktada Waydroid ucarak kosuyor
. Ayrica emülatör olarak calismadigi/konteynerize calistigi icin sistem yükü cok cok az oluyor (bende 50MB RAM tüketiyordu). Burda Fedora, Arch ve Ubuntu/Debian tabanina nasil kurulur onu gösterecegim. Hazirsaniz baslayalim:
1- Podman veya Docker kurulumu (ben podman kullanacagim, siz istediginizi kullanin):
Fedora -->
Arch -->
Ubuntu/Debian -->
2- Waydroid'i kuralim (ubuntudayim ben):
Fedora -->
Arch -->
Ubuntu/Debian -->
3- Waydroid'i uygulama menüsünden acin, System ve Vendor kutucuklari bos ise resimdeki gibi doldurun, ardindan sürümünüzü secin (Vanilla = Stok Android, GAPPS = Stok Android + Google Play ve bunun servisleri / ben GAPPS ile kuracagim lakin siz isterseniz Vanilla kurup üstüne altta birakacagim linkteki scripti ekleyebilir veya microg + aurorastore + fdroid kombinasyonunu kurabilirsiniz):

5- Yükleme islemi bittiginde uygulamayi kapatip Waydroid'i baslatin. Google servisleri hata vericektir GAPPS secerseniz, simdi onunda cözümünü verecegim:

6- Play Sertifikasi uyarisini cözme:
Terminalden
komutunu girin.
Shell icerisinden
komutunu girin, cikan degeri https://www.google.com/android/uncertified adresinden hesabiniz üzerine kaydedin. Google birkac dakikaya cihazi kaydedecek, kaydettikten sonra Waydroid'i yeniden baslatin.
Bu kadardi, ayrica ekstradan arm paket destegi, root ekleme vb. seyler icin su linklere bakabilirsiniz:
github.com
docs.waydro.id

1- Podman veya Docker kurulumu (ben podman kullanacagim, siz istediginizi kullanin):
Fedora -->
Kod:
sudo dnf install podman
Kod:
sudo pacman -S podman
Kod:
sudo apt install podman
2- Waydroid'i kuralim (ubuntudayim ben):
Fedora -->
Kod:
sudo dnf install waydroid
Kod:
AUR yardimcisi ile yükleyecegiz:
yay -S waydroid
Kod:
sudo apt install curl ca-certificates -y
curl https://repo.waydro.id | sudo bash
sudo apt install waydroid -y
3- Waydroid'i uygulama menüsünden acin, System ve Vendor kutucuklari bos ise resimdeki gibi doldurun, ardindan sürümünüzü secin (Vanilla = Stok Android, GAPPS = Stok Android + Google Play ve bunun servisleri / ben GAPPS ile kuracagim lakin siz isterseniz Vanilla kurup üstüne altta birakacagim linkteki scripti ekleyebilir veya microg + aurorastore + fdroid kombinasyonunu kurabilirsiniz):

5- Yükleme islemi bittiginde uygulamayi kapatip Waydroid'i baslatin. Google servisleri hata vericektir GAPPS secerseniz, simdi onunda cözümünü verecegim:

6- Play Sertifikasi uyarisini cözme:
Terminalden
Kod:
sudo waydroid shell
Shell icerisinden
Kod:
ANDROID_RUNTIME_ROOT=/apex/com.android.runtime ANDROID_DATA=/data ANDROID_TZDATA_ROOT=/apex/com.android.tzdata ANDROID_I18N_ROOT=/apex/com.android.i18n sqlite3 /data/data/com.google.android.gsf/databases/gservices.db "select * from main where name = \"android_id\";"
Bu kadardi, ayrica ekstradan arm paket destegi, root ekleme vb. seyler icin su linklere bakabilirsiniz:
GitHub - casualsnek/waydroid_script: Python Script to add OpenGapps, Magisk, libhoudini translation library and libndk translation library to waydroid !
Python Script to add OpenGapps, Magisk, libhoudini translation library and libndk translation library to waydroid ! - GitHub - casualsnek/waydroid_script: Python Script to add OpenGapps, Magisk, ...
Community Projects We Like - Waydroid
Here is a list of a few of the projects that work with Waydroid to add some more features/functionality.