Modart 8400f-RTX 4070super sistem eleştirisi

21 Kas 2023
906
3
439
63
Selamünaleyküm dostlar, umarım iyisinizdir. Bu gün modart'ın dün çıkarmış olduğu sistem üzerine konuşacağız. Gelin sistem bileşenleri ile başlayalım:

AMD Ryzen 5 8400F İşlemci
ASUS Prime A620M-E CSM Anakart
Corsair Vengeance 32GB 5200MHz RAM
MLD ULTRA 1TB NVMe M2 SSD
ASUS DUAL RTX 4070 SUPER 12GB Ekran Kartı
Corsair 3000D Airflow Kasa
Corsair CX750 Güç Kaynağı

Sistem bileşenleri bu şekilde. Fiyatı ise ilk 50 stok için 45.999?₺.

Öncelikle eleştirme işlemci ile başlamak istiyorum; her ne kadar videoda ryzen 5 7500f'den farkı yok denilse de 8400f'de 16mb'lık bir önbellek bulunuyor ve bu 7500f'in yarısı kadar. Ne anlama geliyor bu? Bu işlemci valorant tarzı özellikle fps oyunlarında 7500f'e göre çok daha düşük fps verecek.

8400f:
Screenshot_20240713_082239.jpg

7500f:
Screenshot_20240713_082311.jpg

İşlemcinin performansı bir önceki nesile nazaran daha düşük olmasına rağmen daha pahallı olması da bir eksi. Arada 350₺ fiyat farkı oynuyor.

8400f:
Screenshot_20240713_083957_com.akakce.akakce_edit_36046922255957.jpg

7500f:
Screenshot_20240713_083939.jpg

Ayrıca cs 2 oyun testinde de görüldüğü üzere işlemci bir önceki nesile nazaran stok fanla çok çok ısınıyor ve 96c'yi görüyor. Bu termal throttling'ten ötürü oyuna droplar girdiği açıkça görünüyor.

Bir diğer husus ise ekran çözünürlüğü oyunlarda 2k olmasına rağmen 8400f rtx4070super'e darboğaz yapıyor. Videoda 7500f ile 8400f arasında fazla fark yok denilmişti fakat 7500f'in 2k çözünürlükte rtx4070super'e darboğaz yapmadığını biliyoruz. Youtube'dan farklı testler de ekliyorum.

Bilgisayarın diğer bir eleştirilecek noktası ise a620m-csm yani apu işlemci destekli bir anakart olması. Bu sistem içerisinde apu kurulmadığı için gereksiz yere görüntü çıkışlı bir anakarta pata verildiğini düşünüyorum.

Gelelim ramlere. Böyle üst düzey bir sistemde en azından 6000mhz cl40 değerlerine sahip Ram modülleri kullanılabilirdi.

Modart sistem videosu:

Evet benim bu sistem için eleştirileri bu kadar. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz, buyurun konuşalım. Hoş kalın, hoşça kalın 👋

Yararlanılan kaynaklar:
www.techpowerup.com

Son düzenleme:
Buradaki tekli çekirdek ve çoklu çekirdek farkına bakarsak cidden performansın düşük olduğuda belli oluyor. Yabancılarda da arada 5 dolar civarı fiyat oynuyor Ebay'de.
(Bazende 10 dolar filan)

Yanlış fiyatlandırmaya kurban gitmiş gibi duruyor. Isınması ile baya zarar çıkartıcak bir model. 5600 gibi uygun fiyatlı olsa, enazından kaliteli fan ile iyi bir deneyim olabilirdi.

Anakart A serisinde olması üzücü. B serisini özellikle Asus olanların sıkıntılı diyorlardı ama genede temiz modeller mevcuttur.

Ram'ler şahsen pek sıkıntı değil. Video Edit ve benzeri işlere girmeyecek bir kullanıcı farkı hissetmez.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza
Buradaki tekli çekirdek ve çoklu çekirdek farkına bakarsak cidden performansın düşük olduğuda belli oluyor. Yabancılarda da arada 5 dolar civarı fiyat oynuyor Ebay'de.
(Bazende 10 dolar filan)

Yanlış fiyatlandırmaya kurban gitmiş gibi duruyor. Isınması ile baya zarar çıkartıcak bir model. 5600 gibi uygun fiyatlı olsa, enazından kaliteli fan ile iyi bir deneyim olabilirdi.

Anakart A serisinde olması üzücü. B serisini özellikle Asus olanların sıkıntılı diyorlardı ama genede temiz modeller mevcuttur.

Ram'ler şahsen pek sıkıntı değil. Video Edit ve benzeri işlere girmeyecek bir kullanıcı farkı hissetmez.
Katılıyorum, 8400f şu an fiyatıyla biraz r5 4500 muamelesi görecek gibi duruyor. Amd'nin bir an önce el atması lazım.

Anakart da dediğiniz gibi b serisi bir anakarta bu fiyat bandında beklerdim açıkçası. En azından orta seviye bir b serisi anakart kullanılabilir.

Ram'de yine sisin bahsettiğiniz gibi çok sorun değil ama fiyat skalası artınca beklenti de artıyor tabi haliyle.

• Like
Tepkiler: KaanEL
Katılıyorum, 8400f şu an fiyatıyla biraz r5 4500 muamelesi görecek gibi duruyor. Amd'nin bir an önce el atması lazım.

Anakart da dediğiniz gibi b serisi bir anakarta bu fiyat bandında beklerdim açıkçası. En azından orta seviye bir b serisi anakart kullanılabilir.

Ram'de yine sisin bahsettiğiniz gibi çok sorun değil ama fiyat skalası artınca beklenti de artıyor tabi haliyle.
Modart-X18 V5 kasası ile bence bu sisteme nazaran daha sıkıntılı gibi duruyor.
MLD M300 gibi kötü SSD ve Powerboost Psu tercihi yapmışlar. Bilinçsiz tüketicileri çok kolay avlıyorlar bu şekilde.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza