Oyunlar EuroTruckSimulator 2 C0000025 NONCONTINUABLE_EXCEPTION kernelbase.dll hatası

Oyunlar

stenntugra

Yeni Üye
28 Tem 2024
12
4
3
Aciliyet Derecesi
5.00 yıldız
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
eurotrucks2.exe hatasını çözdükten sonra KERNELBASE.DLL hatası başladı, çok canımı sıkmaya başladı oyunu oynayamamaktan sıkılıyorum, TruckersMP oynarken oluyor bu hata, SFC scannow denedim ekran kartı driverini güncelledim, Windows 10'dan 11'e yükselttim, üstüne format dahi attım daha ne yapayım çözüm bulamıyorum.

Aslında sorun tam olarak bu:
Crash log created on: Sun Jul 21 04:46:35 2024
Build: 1.50.3.7s 9433751fb044
CPU: AMD Ryzen 5 5500 at 3593000
MEM: Phys:16253 Virt:134217727
GPU: AMD Radeon RX 5700 XT Mem:8151 Ver: 31.0.21031.1005

AvailMEM Virt:134200144 Phys:5188 Total:3437
TotalMEM Virt:134217727 Phys:16253 Total:29717
Exception code: C0000025 NONCONTINUABLE_EXCEPTION
EXE Base address: 00007FF6C0BD0000
Fault address: 00007FFF67B4BA99 0001:0002AA99 C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll

eurotrucks2.exe hatasını çözdükten sonra KERNELBASE.DLL hatası başladı, çok canımı sıkmaya başladı oyunu oynayamamaktan sıkılıyorum, TruckersMP oynarken oluyor bu hata, SFC scannow denedim ekran kartı driverini güncelledim, Windows 10'dan 11'e yükselttim, üstüne format dahi attım daha ne yapayım çözüm bulamıyorum.

Aslında sorun tam olarak bu:
Crash log created on: Sun Jul 21 04:46:35 2024
Build: 1.50.3.7s 9433751fb044
CPU: AMD Ryzen 5 5500 at 3593000
MEM: Phys:16253 Virt:134217727
GPU: AMD Radeon RX 5700 XT Mem:8151 Ver: 31.0.21031.1005

AvailMEM Virt:134200144 Phys:5188 Total:3437
TotalMEM Virt:134217727 Phys:16253 Total:29717
Exception code: C0000025 NONCONTINUABLE_EXCEPTION
EXE Base address: 00007FF6C0BD0000
Fault address: 00007FFF67B4BA99 0001:0002AA99 C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll
İlk defa böyle bir hata görüyorum:unsure:. Normal single oynarken böyle bir problem var mı?

@KaanEL

• Like
Tepkiler: KaanEL
custom windows mu kuruyorsun yoksa? ayrıca farklı bir ekran kartı ile deneme şansın var mı
Hocam klasik indirme aracı ile windows 11 kurdum baştan format ile. Başka ekran kartı maalesef keşke deneyebilsem ama size şu bilgiyi vereyim opengl ile açtığımda herhangi bir hata söz konusu değil, ama opengl ile açtığımda da çok fazla fps düşüşü ve droplar yaşanıyor.

İlk defa böyle bir hata görüyorum:unsure:. Normal single oynarken böyle bir problem var mı?

@KaanEL
Single oynarken de var TruckersMP oynarken kernelbase.dll hata bildirim mesajı geliyor, single oynarken hata vermeden oyun siyah ekran ve kapanış.

Hocam klasik indirme aracı ile windows 11 kurdum baştan format ile. Başka ekran kartı maalesef keşke deneyebilsem ama size şu bilgiyi vereyim opengl ile açtığımda herhangi bir hata söz konusu değil, ama opengl ile açtığımda da çok fazla fps düşüşü ve droplar yaşanıyor.

Single oynarken de var TruckersMP oynarken kernelbase.dll hata bildirim mesajı geliyor, single oynarken hata vermeden oyun siyah ekran ve kapanış.
Oyuna ait Game.log adlı klasörü paylaşabilirmisiniz?
Belgelerim\Euro Truck Simulator 2 dosyasının içinde.

Bilgisayarınız DX 11 destekli kaplamaları. (Özellikle tırın içini) işleyemiyor.
Tabi asıl kapanma sebebini kayıt almamış dosya, sınıra ulaştığı için. Grafikleri iyice dibe çekip denermisiniz bide. Farklı çözüm yolları ile geri döneceğim.

Ekran kartınızda OC/Hız aşırtması varsa onu geri çekin hatta frekansı 1600mhz yapın en yüksek. 1600mhz hangisi ise fotoğraftaki gibi yapın, diğer kullanıcıların dediğine göre oyun hız aşırtmaya karşı sıkıntılıymış.
1722174835155.png

2.ci çözüm olarak Belgelerim\ETS2\Config.cfg dosyasını belge olarak açıp "uset cf_asus_aura" kodunu bulun. Ve karşısına "0" ibaresi yapın.
3.cü çözüm olarakta AMD Gpu Center'da herhangi bir keskinlik arttırma veya benzeri ayarlar açıksa hepsini kapayın.
Geri dönüş yapmanızı bekliyorum.

Böyle mi olması gerekiyor?
Voltaj'a dokunmayın sadece frekans.
Herhalde Amd'nın yeni sürümüne sahipsiniz veya başka bir sürümü, frekans 1600mhz duruyor. Afterburner ilede aşıp aşmadığını teşhis edin. Deneyin bu şekilde.

Hocam ayarları düşürdüm, baya bi oynadım sonra çöktü.
Çöktüğü zaman hızlıca log dosyasını tekrar paylaşın. Bide çökmeden önce ne yapıyordunuz?

Truckersmp de oynarken duis calais yolunda f7 enter yaptıktan hemen sonra kernelbase hatasını tekrar verdi, log'u attım umarım gözükür.

1722176476396.png
Hatanın görünümü de zaten bu şekilde.

Ekli dosyalar

• Like
Tepkiler: KaanEL
Beta seçmedim, mod yok, harita dlcleri yük dlcleri var dlcleri resim olarak atayım
Ekli dosyayı görüntüle 625
Steam'in oyun için ayarlarda Genel\başlatma kısmına bu kodları yapıştırın:
-nointro -unlimitedlog -mm_pool_size 8192 -mm_max_resource_size 90

-mm_max_tmp_buffers_size 900

Ayrıca önceden açtırttığım Config.cfg dosyasında "uset r_buffer_page_size" bulup "30" değeri verin. Eğer 30 ise 20 yapın, ikiside değilse 30 yapın.
O DLC kısmındaki kullandığınız tır deseni veya türü filan varsa kaldırın bide. Oyunun klasik tırlarını ve haritasında dolaşın test ederken.

Steam'in oyun için ayarlarda Genel\başlatma kısmına bu kodları yapıştırın:
-nointro -unlimitedlog -mm_pool_size 8192 -mm_max_resource_size 90

-mm_max_tmp_buffers_size 900

Ayrıca önceden açtırttığım Config.cfg dosyasında "uset r_buffer_page_size" bulup "30" değeri verin. Eğer 30 ise 20 yapın, ikiside değilse 30 yapın.
O DLC kısmındaki kullandığınız tır deseni veya türü filan varsa kaldırın bide. Oyunun klasik tırlarını ve haritasında dolaşın test ederken.
Hocam tüm tır dlclerini iptal ettim sadece harita ve yük dlcleri ile normal haritada scania 730 ve oyunun standart dorsesi ile sürüş yaptım dediğiniz buffer page size değeri 10 du 30 yaptım başlangıç ayarı kodunu da yapıştırdım fakat sorun hala devam ediyor :/

Hocam tüm tır dlclerini iptal ettim sadece harita ve yük dlcleri ile normal haritada scania 730 ve oyunun standart dorsesi ile sürüş yaptım dediğiniz buffer page size değeri 10 du 30 yaptım başlangıç ayarı kodunu da yapıştırdım fakat sorun hala devam ediyor :/
Steam'in bailatma seçeneklerinde s3çili ek bir ayar yok değil mi? Veya ne bileyim tırın süspansiyonunun auto resetlenmemsi için bir kodla oynama vs.?

Çökmeden önce belli birşey tetikliyor mu? Bir harita, obje tarzı filan.
Çünkü en son göderdiğiniz log dosyasına göre bir objenin resmi veya kaplaması kapanmaya yol açıyor. Ayrıca inanılmaz fazla oyun siz görmeseniz bile hata veriyor, durmadan sistemi uyarmakta. Oyun sizde nasıl görünüyor bilmiyorum ama durum garip.
Eğer o objeyi bulabilirsek mod kurarakta sorunu çözebiliriz.
Hata kodunuz:
<ERROR> d:\buildbot\slaves\win_slave\final_build_ets2_150_windows_bin_steam_x64\build\prism\src\p3core\collections\arrays\arrays_base_impl.h(571): ??A?$array_t@Udx11_image_object_t@prism@@@prism@@QEAAAEAUdx11_image_object_t@1@_K@Z: Index outside array boundaries.

En son çare olarak 32Bit'te veya Safe mod'da açabilirsiniz. Gene sıkıntı çıkarırsa oyunu komple silip temizinden tekrar kurun birde. En kötü ihtimal OpenGL ile oynayacaksınız.

Ayrıca ingilizceniz varsa https://forum.scssoft.com/index.php bu foruma bir danışın.
Bu oyunun komple motorunu silip süpürmüş ve hataların çoğunun sebebini bilen kişiler bulunuyor, çoğunlukla buradan kaynak aldığımı belirtmem gerek. Belki yardım edebilecek birileri çıkar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Steam'in bailatma seçeneklerinde s3çili ek bir ayar yok değil mi? Veya ne bileyim tırın süspansiyonunun auto resetlenmemsi için bir kodla oynama vs.?
Hayır.

Çökmeden önce belli birşey tetikliyor mu? Bir harita, obje tarzı filan.
Çünkü en son göderdiğiniz log dosyasına göre bir objenin resmi veya kaplaması kapanmaya yol açıyor. Ayrıca inanılmaz fazla oyun siz görmeseniz bile hata veriyor, durmadan sistemi uyarmakta. Oyun sizde nasıl görünüyor bilmiyorum ama durum garip.
Eğer o objeyi bulabilirsek mod kurarakta sorunu çözebiliriz.
Genel olarak direkt görüntüde yırtılma oluyor misal, 2 gün önceki hata sslerimden biri ;
1722187478190.png

Genel olarak direkt görüntüde yırtılma oluyor misal, 2 gün önceki hata sslerimden biri ;
1722187478190.png
Ya da fotoğrafa baktığımda asfalt yoldan veya tırın ön camlarından şüphelenmeye başladığımı belirteyim, tabi iyisini siz bilirsiniz biraz cahil kalıyorum ben :D

Ekli dosyayı görüntüle 626
Oyun çoğunlukla böyle mi gözüküyor?
Bariz DX11'de sıkıntı var. Hata veren (asfalt gibi) şeylere mod kurmayı deneyin, onun dışında dediğim gibi DX 11 dışında farklı api kullanmaktan başka pek çare kalmadı bende.

Oyun çoğunlukla böyle mi gözüküyor?
Bariz DX11'de sıkıntı var. Hata veren (asfalt gibi) şeylere mod kurmayı deneyin, onun dışında dediğim gibi DX 11 dışında farklı api kullanmaktan başka pek çare kalmadı bende.
Opengl kullanınca hiçbir sorun olmuyor ama fps 15 20 maksimum 100 120 alan sistemi 15 20 fps ile oynamak can sıkıcı