Genel Teknoloji Düşük bütçede ekran kartı tercihi noktasında yardım?

Genel Teknoloji

thalcave

Yeni Üye
23 Kas 2024
16
3
3
Konu başlığı içerik hakkında daha fazla bilgi içermelidir.
Aciliyet Derecesi
5.00 yıldız
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
rx 5600xt
rx 6500 xt
1660super
gtx 1070
rx590
bu ekran kartları arasından hangisi alınır hocam veya muadilleri nelerdir?

rx 5600xt
rx 6500 xt
1660super
gtx 1070
rx590
bu ekran kartları arasından hangisi alınır hocam veya muadilleri nelerdir?
RX 5600XT = RTX 2060/1080
RX 6500XT = GTX 1650S/RX 580
GTX 1070 = GTX 1660Ti/Vega 56
RX 590 = GTX 1650S-1660 arası.

Aralarında en güçlü RX 5600XT ama bütçenizi söylerseniz daha mantıklı olur. 4-5 bin TL'ye RX 6600 veya ARC A750 düşebiliyor. Bu iki kartta RTX 3060 gücünde, hatta ARC A750 dahada güçlü.

RX 5600XT = RTX 2060/1080
RX 6500XT = GTX 1650S/RX 580
GTX 1070 = GTX 1660Ti/Vega 56
RX 590 = GTX 1650S-1660 arası.

Aralarında en güçlü RX 5600XT ama bütçenizi söylerseniz daha mantıklı olur. 4-5 bin TL'ye RX 6600 veya ARC A750 düşebiliyor. Bu iki kartta RTX 3060 gücünde, hatta ARC A750 dahada güçlü.
Hocam sene sonuna kadar alırsam 2500 3000 ramazandan sonra 5k falan oluyor da yılbaşı çok zam gelir mi.Gelecekse eğer ne zaman almalıyım

Hocam sene sonuna kadar alırsam 2500 3000 ramazandan sonra 5k falan oluyor da yılbaşı çok zam gelir mi.Gelecekse eğer ne zaman almalıyım
Hocam, 2.el piyasası çok dalgalı değildir. Aşağı yukarı aynı fiyatta olurlar, hatta dahada ucuzlayadabilirler. Şuan 3000TL ile şanslıysanız RX 5600XT anca alırsınız ama 5K ile RX 6600 rahat alırsınız.

Tabi bekleyemezseniz şuanki listede en iyisi RX 5600XT.

Hocam, 2.el piyasası çok dalgalı değildir. Aşağı yukarı aynı fiyatta olurlar, hatta dahada ucuzlayadabilirler. Şuan 3000TL ile şanslıysanız RX 5600XT anca alırsınız ama 5K ile RX 6600 rahat alırsınız.

Tabi bekleyemezseniz şuanki listede en iyisi RX 5600XT.
Tamamdır teşekkürler hocam.
Power supply kaç w olsa yeterlidir

bide hocam ddr meselesi nedir yani anakartta ddr4 yazıyor ekran kartı ddr6?
Hocam düz "DDR" anakarta taktığınız RAM'lerin türü, anakartta yazan ise hangi DDR türünü desteklediği. DDR5 ise sadece o tür RAM takılır.

Ekran kartındaki ise tam ismi ile "GDDR = 'Graphics'DDR" yani, ekran kartı için olan RAM'lerin türü. Normal RAM'e (DDR'a) nazaran katlarca daha hızlı olur bu GDDR'lar. GDDR3 veya GDDR6 olması anakart için hiçbir şey ifade etmez, sadece X16 girişi olsun yeterli. Çalışması için.

Hocam düz "DDR" anakarta taktığınız RAM'lerin türü, anakartta yazan ise hangi DDR türünü desteklediği. DDR5 ise sadece o tür RAM takılır.

Ekran kartındaki ise tam ismi ile "GDDR = 'Graphics'DDR" yani, ekran kartı için olan RAM'lerin türü. Normal RAM'e (DDR'a) nazaran katlarca daha hızlı olur bu GDDR'lar. GDDR3 veya GDDR6 olması anakart için hiçbir şey ifade etmez, sadece X16 girişi olsun yeterli. Çalışması için.
çalışır diye yorumladım hocam

Ekli dosyalar

• IMG_2939.jpeg
    IMG_2939.jpeg
    288.3 KB · Görüntüleme: 2
çalışır diye yorumladım hocam
X16 girişi olmayan anakart bulmanız zaten günümüzde imkansız sayılır.
Aynı zamanda X16 girişi ile bağlanmayan ekran kartı bulmanızda.

PCI-E X16'nın sürümlerinin bir önemi var tabi. 2.0/3.0/4.0/5.0 diye gidiyorlar.
Bazı ekran kartları 4.0 istiyor ama 2.0 ilede aynı performans'a sahipler, bazıları ise 4.0 istiyor ve 3.0'a filan takarsanız 5-20 FPS filan oyunda oyuna kayıp yaşanabiliyor. (RX 6500XT gibi.)
Genede çoğu kart 3.0 ile sorunsuz çalışıyor. Çok az istisna var, onlarıda Youtube Testlerine bakarak bulursunuz.

X16 girişi olmayan anakart bulmanız zaten günümüzde imkansız sayılır.
Aynı zamanda X16 girişi ile bağlanmayan ekran kartı bulmanızda.

PCI-E X16'nın sürümlerinin bir önemi var tabi. 2.0/3.0/4.0/5.0 diye gidiyorlar.
Bazı ekran kartları 4.0 istiyor ama 2.0 ilede aynı performans'a sahipler, bazıları ise 4.0 istiyor ve 3.0'a filan takarsanız 5-20 FPS filan oyunda oyuna kayıp yaşanabiliyor. (RX 6500XT gibi.)
Genede çoğu kart 3.0 ile sorunsuz çalışıyor. Çok az istisna var, onlarıda Youtube Testlerine bakarak bulursunuz.
sağolun hocam eyvallah
baktım kutusunua 4.0 imiş

• Like
Tepkiler: KaanEL
bide i5 13 var ekran kartı da bu olursa monitörü 75ten kaça çıkarırsam hoş olur?
Öncelikle bu soruyu cevaplayayım; 5600xt için 144hz veya 120hz monitör mükemmel uyuşacaktır.
rdr2 last of us fc 24
bu oyunlarda performansı nasıldır hocam.
ısınır mı ses çıkarır mı alırken nelere dikkat etmeliyim?
Ben sapphire pulse modelini aldım ve kullanıyorum. Kartı alırken mümkünse içi açılmamış ve toz bakımı zamanında yapılmış bir kart tercih etmeye çalışın. Kart açılıp macun bakımı yapıldı ise video kaydı vs isteyebilirsiniz. Rx400-500 serisi kadar olmasa da bu kartlarda da chip işlem görmüş olabiliyorlar. Fan anlamında tamamen fan tasarımı ve kart tier list teki model sıralamasına göre değişiyor. Isınma noktasında benim kartım açılmamış ama bakımlı olmasından dolayı 72C civarında dolaşıyor. Genel olarak rog modelleri ve gaming x modelleri hariç genel ortalama 70-75c dir. Bahsettiğim modellerde ise 65-70c arası çok çok iyidir. Mining dönemine biraz denk geldiği için güvenilir satıcıdan minigsiz kart almaya çalışın.

Oyun performansı olarak ise aaa oyunlarda çoğu oyunda 1080p high zorlayabilirsiniz. Muhtemelen 100+ fps civarı bir değer elde edersiniz. İşlemciniz ile de güzel bir kombinasyon olacaktır. Güncel olduğu için bu videoyu ekliyorum. Değerler tamamen sistem bileşenlerine göre az da olsa değişir bilginiz olsun. Bu videodaki değerleri i5 13. Nesil ile yakalayabilirsiniz.

Ayriyeten önemli olarak rx5600xt amd’nin driver olarak en sorunlu olduğu kartlardan birisidir. Her zaman ve her süründe yaşamazsınız. Lakin sürücü güncellemesi sonrası saçma hatalara hazır olun. Eğer ki eski driver vs uğraşırım diyorsanız amd kart alın. Aksi halde 1660 serisi bir karat yönelmenizi tavsiye ediyorum. Daha özel sorular varsa onları da cevaplayabilirim.

Öncelikle bu soruyu cevaplayayım; 5600xt için 144hz veya 120hz monitör mükemmel uyuşacaktır.

Ben sapphire pulse modelini aldım ve kullanıyorum. Kartı alırken mümkünse içi açılmamış ve toz bakımı zamanında yapılmış bir kart tercih etmeye çalışın. Kart açılıp macun bakımı yapıldı ise video kaydı vs isteyebilirsiniz. Rx400-500 serisi kadar olmasa da bu kartlarda da chip işlem görmüş olabiliyorlar. Fan anlamında tamamen fan tasarımı ve kart tier list teki model sıralamasına göre değişiyor. Isınma noktasında benim kartım açılmamış ama bakımlı olmasından dolayı 72C civarında dolaşıyor. Genel olarak rog modelleri ve gaming x modelleri hariç genel ortalama 70-75c dir. Bahsettiğim modellerde ise 65-70c arası çok çok iyidir. Mining dönemine biraz denk geldiği için güvenilir satıcıdan minigsiz kart almaya çalışın.

Oyun performansı olarak ise aaa oyunlarda çoğu oyunda 1080p high zorlayabilirsiniz. Muhtemelen 100+ fps civarı bir değer elde edersiniz. İşlemciniz ile de güzel bir kombinasyon olacaktır. Güncel olduğu için bu videoyu ekliyorum. Değerler tamamen sistem bileşenlerine göre az da olsa değişir bilginiz olsun. Bu videodaki değerleri i5 13. Nesil ile yakalayabilirsiniz.

Ayriyeten önemli olarak rx5600xt amd’nin driver olarak en sorunlu olduğu kartlardan birisidir. Her zaman ve her süründe yaşamazsınız. Lakin sürücü güncellemesi sonrası saçma hatalara hazır olun. Eğer ki eski driver vs uğraşırım diyorsanız amd kart alın. Aksi halde 1660 serisi bir karat yönelmenizi tavsiye ediyorum. Daha özel sorular varsa onları da cevaplayabilirim.
hocam driver sorunu falan biraz daha açar mısınız pek anlayan birisi değilim bu işlerden.örnek olarak ne gibi bir sorun mesela

hocam driver sorunu falan biraz daha açar mısınız pek anlayan birisi değilim bu işlerden.örnek olarak ne gibi bir sorun mesela
Hocam oyunlarda çökmeler, wattman hataları, bazen görüntünün tüplü televizyonların uydu alıcısız ekranı gibi ekranla karşılaşılması vb sorunlar sürücü sorunları. Oyunlarda görüntü bozulmaları yaşatabilir. Kesin olacak diye bir şey yok ama ihtimaller dahilinde. Gpu’nun silikon kalitesine sistem bileşenlerinin amd gpu ile uyumlu olup olmamasına ramlere varana kadar etki edebiliyor. Çok gözünüzde büyümesin. Yazarken uzun olmasından kaynaklı karmaşık görünse de genelde bir önceki veya sonraki sürümün tüklenmesi ile çözülüyor bu sorunlar(mining için custom bios atılmamışsa). Wattman hataları nedir diyerek net’ten aratırsanız daha detaylı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Bu konu kart alırken size yardımcı olabilir:
Konu '2.El ekran kartı alırken dikkat edilmesi gereken hususlar'
https://frekanstv.com/konu/2-el-ekran-karti-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar.215/

hocam sizce bu problemler göze alınır mı yoksa 1660s modeline mi düşeyim
Hocam sağlamcı iseniz, alırım başım ağrımasın öyle ufak tefek şeylerle uğraşmam derseniz tabiki 1660s. Ama ben oyun performansıma bakarım, ufak tefek yazılım hataları önemli değil derseniz rtx 2060 seviyesinde olan rx5600xt çok daha iyi bir seçenek. Siz kendiniz karar verin: Stabil yazılım mı? Daha yüksek performans mı?

Son konular