Teknoloji Haberleri DLSS 4.5 Tüm Kartlarda FPS mi Artırıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Z3L0XC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Z3L0XC

2 GHz Mod
2 GHz
30 Ara 2023
59
64
18
18
Adana

DLSS 4.5 Eski kartlarda da olacak mı? Tüm ekran kartlarında performansı gerçekten artırıyor mu? DLSS 4.5’ın sırlarını bu videoda adım adım çözüyoruz. Hangi kartlarda işe yarıyor, hangi durumlarda fark yaratıyor, beklentileri karşılıyor mu, hepsi bu videoda. İzlemek için;​

DLSS 4, yapay zekâ tabanlı görüntü işleme için yeni bir standart haline gelmişti. DLSS 4.5 ise bu teknolojiyi daha da ileri taşıyor.

2. Nesil Transformer Modeli: Süper çözünürlük (Super Resolution) için ikinci nesil transformer modeli kullanılıyor. Bu, daha keskin ve gerçekçi görüntüler sağlıyor.

6X Dynamic Multi Frame Generation: Yeni sistem, kare üretiminde 6 kata kadar dinamik çoklu kare oluşturma (Multi Frame Generation) sunuyor. Bu da akıcılığı ve performansı ciddi şekilde artırıyor.

DLSS 4 teknolojisi şimdiden 250’den fazla oyun ve uygulamada destekleniyor. Bu, NVIDIA’nın en hızlı benimsenen oyun teknolojisi olarak öne çıksa da bu sayı 400 e fırlamış durumda.

RTX 50 Serisi ile Uyum: Teknoloji özellikle GeForce RTX 50 serisi ekran kartlarıyla öne çıkarılıyor, ray tracing ve diğer RTX özellikleriyle birlikte çalışıyor.

👉 Kısacası, DLSS 4.5 NVIDIA’nın yapay zekâ destekli grafik teknolojilerini daha da ileri taşıyor; hem çözünürlük hem de kare üretiminde büyük sıçrama vaat ediyor.

• Orijinal modele göre 5 kat daha fazla işlem gücü kullanıyor.
  • Daha büyük ve yüksek kaliteli veri setiyle eğitildi.
  • Oyun motoru verilerini daha akıllı kullanarak daha iyi ışıklandırma, keskin kenarlar ve net hareketler sağlıyor.

• Tüm ayarlarda görüntü kalitesini artırıyor; özellikle Performance ve Ultra Performance modlarında fark çok daha büyük.
  • Performance modu artık yerel (native) kaliteyle yarışıyor, hatta bazı durumlarda geçebiliyor demişler ama ben bunu abartı buldum.
  • Ultra Performance modu artık 4K oyunlar için gerçekçi bir seçenek haline geldi.

✨Genel Kazanımlar

• Daha keskin anti-aliasing.
  • Azalmış ghosting (hayaletlenme).
  • Gelişmiş temporal stabilite (zamanlama tutarlılığı).

• RTX 20 Serisi → DLSS 4.5 güncellemesi mevcut, ancak bazı gelişmiş özellikler sınırlı olabilir.
  • RTX 30 Serisi → Kare üretimi (Frame Generation) ve süper çözünürlük desteği var.
  • RTX 40 Serisi → DLSS 4.5’in tüm özelliklerini destekliyor, özellikle kare üretim ve ışıklandırma iyileştirmeleri daha verimli çalışıyor.
  • RTX 50 Serisi → Tam performansla çalışıyor; yeni Multi Frame Generation gibi özellikler en yüksek verimle bu seride kullanılabiliyor

Video Linki

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Love
Tepkiler: ametiste15