Oyuncu Ekipmanları Dark Elite Force GM1000 Mouse İnceleme

Oyuncu Ekipmanları
Kimler Tercih Etmeli
Mouse, Klavye gibi çevre birimlerine fazla para vermek istemeyip, uyguna biraz da uzun ömürlü bir şeyler almak isteyenlere hitap ediyor.
21 Kas 2023
873
3
424
63
İlkadım/Samsun
Selamün Aleyküm dostlar, umarım iyisinizdir. Bol frekanslı bir inceleme yazısı ile karşınızdayım.
İncelememize konu olan ürün Dark Elite Force GM1000 2400dpi mouse olacak.

Teknik özellikler:
Bağlantı tipi: Usb
Sensör Tipi: Optik sensör
Kullanım: Sağ el optimize
Maksimum sensör çözünürlüğü: 2400dpi
Düğme sayısı: 7 Adet
Ek özellikler: Dpi Ayarı , Ergonomik , Fare Işıklandırması
Işıklandırma: Gökkuşağı efektli 7 renk

İlk olarak ürünün kutu tasarımı ile başlayalım. Kutunun ön yüzünde Dark elite force yazısı ve ateşli bir fon üzrine konumlandırılan mouse'un resmini görmekteyiz. Ayrıca kutunun ön tarafında mouse'un 2400dpi'lık optik bir sensör'e sahip olduğunu gösteren biligler bulunmakta. Kutu içeriğinde ise fare ve garanti belgesi bulunuyor.
2024_06_17_11_40_IMG_0197.JPG
Mouse ve tasarımdan bahsedecek olursak; Mouse'un sırt ve click tuşlarında mat bir kaplama hakim, sırt ve click tuşlarının arasında Elite force yazısının işli olduğu parlak bir bölüm de dikkat çekmekte. Parmak yuvalarında ise pürüzlü mat bir plastik kaplama olduğunu söyleyeyim. üründe toplamda 7 adet tuş bulunuyor (sağ-sol click/scroll tekerleği/dpi ayarlama butonu/ileri ve geri makro tuşları/Kendinden ayarlı seri sol click tuşu). Ürünün bouyutu büyük bir ele sahip kişiler için oldukça güzel. Avuç içini saracak seviyede büyük. Ayrıca sağda ve solda bulunan parmak yerleştirme yuvaları da bulunmakta. Bütün bunlarla beraber ürünün çok rahat bir kullanımı bulunuyor. Pençe, parmak ucu ve avuç içi gibi tüm kullanım senaryolarına uygun bir mouse olduğunu söylemek gerek. Alt tarafta ise 1'i büyük 3 adet skatez bulunuyor. ortada ise optik sensör okuyucuyu ve ürünle alakalı model bilgisini görmekteyiz. Ürünün kablosu ise orta kalınlıkta bir silikon katman ile çevrilmiş ve usb kısmında ise kalın bir başlık görmekteyiz. Aydınlatma olarak ise Mouse'un sırt kısmındaki dark yazısında ve sağ-sol parmak yuvalarında pençe işareti şeklinde rgb çizgileri bulunuyor
2024_06_17_10_30_IMG_0194-min.PNG
Malzeme kalitesi noktasında mat siyah ve pürüzsüz kaplamanın zamanla aşınan ve yapış yapış olan plastiklerden çok daha kaliteli olduğunu belirteyim. Açıkçası uzunca bir süre sağlam kalacak gibi duruyor. Genel anlamda üstündeki kaplamadan ele alındığında premium hissettirsede özellikle parçaların birleşim yerlerinin zayıf kaldığını hissediyorsunuz. Sert bir darbede dağılabilecek gibi duran ama gayet sağlam bir yapısı var. Mouse'un birleşim yerlerindeki açılıklarda biraz fazla bu yüden sıvı dökülmelerinden oldukça fazla etkilenecektir. Skatezler noktasında ise bu fiyattaki bir mouse için oldukça yeterli olduğunu söylemeliyim. Tatlı bir kayma hissiyatı olsada eser miktarda sürtünmeyi hissediyorsunuz.
2024_06_17_10_29_IMG_0193-min.PNG
Tasarıma, malzeme kalitesine ve teknik özelliklere de değindikten sonra geçelim testlere.
Ürünün raporlama hızına dair internette bir bir bilgi bulamadım. Ancak Device tests sitesi üzerinden yaptığım raporlama hızı testinde 140hz maksimum 120-130hz de ortlama değerlere ve 8ms gecikme süresine ulaştım.
1718772854907.png
Rekabetçi oyunlarda bu fiyat bandında tepki süresi olarak gayet iyi. Ayrıca ayarlanabilir dpi da farklı silah kulanım senaryolarında iyi iş görüyor. Özellikle de kendiliğinden ayarlı seri sol click basıış butonu da makinaszı silah kullanırken çok işe yarıyor. tabanca kullanırken vs. parmağımı kaldırmadan seri atışlar yapabiliyorum. Tabi buda parmağınızın daha az torulması anlamına geliyor.

Genel olarak dark elite force gm 1000'i yorumlayacak olursam; Ürün düşük fiyatı ile çevre elemanlarına fazla para ayırmak isteyen veya aynı segmentte daha büyük bir mouse arayanlar için tercih sebebi olabiir. Muadillerine lıyasla malzeme kalitesinin çok daha iyi ve çok daha hafif olduğunu söyleyebilirim. Kullanım esnasında eli ağrıtmıyor.

Sırt ve click tuşları kaliteli olsada üzerine sert bir şey geldiğinde veya anahtar gibi metaller sürttüğünde rahatça çizilebilir. Özellikle birleşim yerlerindeki bu açıklıklar ve zerne gibi hissettirmesi ilk kullanımda değişik gelsede zamanla alışıyorsunuz.

Yaklaşık 2 aylık kullanımım esnasında tek karşılaştığım problem seri sol click butonunuunu zaman zaman zor basması oldu. Biraz sert basmayı gerktirebiliyor. Onun haricinde gerek ofis kullanımımda gerek de oyunlarda bu fiyata benim için yeterli performansı gösterdi. Bu fiyata kesinlikle tercih edilebilecek bir mouse.

Dark Elite force alınır mı?
-Bu fiyata kesinlikle alınır

Ürünü fiyatına göre puanlıyacak olursam;

Fiyat: *****
Performans: ***
Ergonomi: *****
Kalite: ****
Hafiflik: ****
Duyarlılık: ***

Bu puanlama gayet adil olucaktır.

Ürünün 12 Haziran 2024 tarihindeki en düşük akakçe fiyatı:
1718772175199.png

Yararlandığım kaynaklar:
www.akakce.com.tr
www.devicetests.com.tr
www.dark.com.tr

İnceleme Puanı
4.00 yıldız
Eksiler
-İyi malzeme kalitesine karşın zerne hissettirmesi.
-Kablonun usb başlığı ile birleşim yerinin zayıf kalması.
-Mat siyah kaplamanın çözellikle ıslak elle ellendiğinde iz bırakması(nemli bir bezle silince geçiyor).
-Parça birleşim yerlerinde açıklıkların fazla kalması.
-Düşük raporlama hızı.
Artılar
+Muadillerine nazaran çok daha hafif olması.
+Muadillerine nazaran daha iyi malzeme kalitesi.
+Mouse boyutunu büyük olması ve bütün tutuş pozisyonlarına uygun olması (göreceli).
+Düşük fiyatı.
+Yeterli seviyede uzun kablosu.
+Nispeten kaliteli skatezler.
Ürün Linki
https://www.pazarama.com/dark-elite-force-gm1000-usb-led-aydinlatmali-gaming-optic-siyah-mouse-dk-ac-gm1000-p-8697939946350?magaza=smallman&utm_source=price_comp&utm_medium=Akakce_cpc&utm_campaign=Akakce-fiyat-karsilastirma&v=1.68.7
Everest, Philips ve diğer adı sanı bilinmeyen markalar ile aynı kasaya sahip görünüyor.
Büyük ihtimalle çinden alıp isim basıyorlar.

Aynı kasadan abim 2 kere aldı, 2.ci ayda biri bozuldu diğeri 3 aydır iyi. Ben ise Aorus M2 aldım, 3 aydır kullanıyorum ve herkesede paralarına kıymayı tavsiye ederim.
Steel Series Prime'da güzeldir.

Everest, Philips ve diğer adı sanı bilinmeyen markalar ile aynı kasaya sahip görünüyor.
Büyük ihtimalle çinden alıp isim basıyorlar.

Aynı kasadan abim 2 kere aldı, 2.ci ayda biri bozuldu diğeri 3 aydır iyi. Ben ise Aorus M2 aldım, 3 aydır kullanıyorum ve herkesede paralarına kıymayı tavsiye ederim.
Steel Series Prime'da güzeldir.
Kesinlikle katılıyorum. Her ne kadar iyi vs desek de en nihayetinde tamamen fason ürünler bunlar.

Tamamen kullanıma bağlı olarak kullanım ömrünün uzayabileceği düşüncesindeyim. Sert kullanan birisi olmadığım için 7-8 ay götürmesini ümit ediyorum. Ama teknoloji tamamen şans işi yarın da bozulabilir açıkçası.

Bende bir dahaki mouse tercihimde özellikle fason olmayan sensörü, raporlama hızı, gecikmesi ve hassasiyeti daha iyi bir mouse tercih edeceğim. Aslında bunu alırken en azından lenovo m100 gibi modelleri de düşünmüştüm ama boyut olarak elime fazla küçük kaldıkları için tercih etmedim.

• Like
Tepkiler: KaanEL
Kesinlikle katılıyorum. Her ne kadar iyi vs desek de en nihayetinde tamamen fason ürünler bunlar.

Tamamen kullanıma bağlı olarak kullanım ömrünün uzayabileceği düşüncesindeyim. Sert kullanan birisi olmadığım için 7-8 ay götürmesini ümit ediyorum. Ama teknoloji tamamen şans işi yarın da bozulabilir açıkçası.

Bende bir dahaki mouse tercihimde özellikle fason olmayan sensörü, raporlama hızı, gecikmesi ve hassasiyeti daha iyi bir mouse tercih edeceğim. Aslında bunu alırken en azından lenovo m100 gibi modelleri de düşünmüştüm ama boyut olarak elime fazla küçük kaldıkları için tercih etmedim.
Kullanıma bağlı uzadıkları söylemek zor.
Kenera atıp kullanmazsanız bile bozulma olasılıkları var. Kronik sorunlular üstüne kalitesizler. İçini açtım birkaç kere oradan temin edebilirim.

Tabi parası olmayanı 1, 2 ay rahat götürür ama taksitle alsan daha karlı çıkarsın.

Ayrıca kendim kullandığım zaman sensör çok rahatsız edici geldi. Sensör akıcı hiç değil sanki atlama yapıyor gibi.
Genede hayırlısı olsun.

Kullanıma bağlı uzadıkları söylemek zor.
Kenera atıp kullanmazsanız bile bozulma olasılıkları var. Kronik sorunlular üstüne kalitesizler. İçini açtım birkaç kere oradan temin edebilirim.

Tabi parası olmayanı 1, 2 ay rahat götürür ama taksitle alsan daha karlı çıkarsın.

Ayrıca kendim kullandığım zaman sensör çok rahatsız edici geldi. Sensör akıcı hiç değil sanki atlama yapıyor gibi.
Genede hayırlısı olsun.
Makalede de belirttiğim gibi ben de alalı 2.5 ay kadar oluyor. Sensör noktasında bir sıkıntı yaşamadım. Tabi fabrikadan çıkan her ürün bir olmuyor bana belki biraz daha iyi süreçten geçmiş bir ürün denk gelmiş olabilir😅. Taksitle alışveriş yapmıyorum yoksa şu ana kadar bir sürü şey alırdım. Yine de şu an idare diyor. Biraz daha geçsin hata vericek olursa yenisini alırız😁

• Like
Makalede de belirttiğim gibi ben de alalı 2.5 ay kadar oluyor. Sensör noktasında bir sıkıntı yaşamadım. Tabi fabrikadan çıkan her ürün bir olmuyor bana belki biraz daha iyi süreçten geçmiş bir ürün denk gelmiş olabilir😅. Taksitle alışveriş yapmıyorum yoksa şu ana kadar bir sürü şey alırdım. Yine de şu an idare diyor. Biraz daha geçsin hata vericek olursa yenisini alırız😁
Gene aynısını alıp döngü girmeyin bari...
Dediğiniz gibi şans işi. Bende zamanında Trust marka almıştım 2 ayda bozulmuştu, bir tanıdık 12 sene kullandı ama.

Gene aynısını alıp döngü girmeyin bari...
Dediğiniz gibi şans işi. Bende zamanında Trust marka almıştım 2 ayda bozulmuştu, bir tanıdık 12 sene kullandı ama.
Yok hocam bir daha aynı mouse’dan almam😅. Bir dahaki mouse tercihim dikey mouse olcak muhtemelen. Kaliteli bir markanın iyi bir dikey mouse’nu tercih edeceğim. Ayrıca unutmazsam aylık olarak mouse ile alakalı güncelleme paylaşacağım. Bakalım ne kadar gidecek.

• Like
Yok hocam bir daha aynı mouse’dan almam😅. Bir dahaki mouse tercihim dikey mouse olcak muhtemelen. Kaliteli bir markanın iyi bir dikey mouse’nu tercih edeceğim. Ayrıca unutmazsam aylık olarak mouse ile alakalı güncelleme paylaşacağım. Bakalım ne kadar gidecek.
Dikey Mouse ile herhalde ETS2 oynayacaksınız. Vites topuzuna benziyor.

Baya temiz kullanıyorsunuz galiba hocam. Bizde de hala bozulmadı.
Şans işi cidden.
Hocam çok iyi bir şey olduğu için söylemiyorum, insanı bir süre sonra bunaltıyor ama bende tahmin etmişsinizdir tertip, düzen ve temizlik takıntısı var. Masamda hiç kimse yemek yemez genelde en geç haftada bir ekipmanları özel bir ıslak mendil ile silerim. Muhtemelen bundan da kaynaklanıyor olabilir.

• Like
Hocam çok iyi bir şey olduğu için söylemiyorum, insanı bir süre sonra bunaltıyor ama bende tahmin etmişsinizdir tertip, düzen ve temizlik takıntısı var. Masamda hiç kimse yemek yemez genelde en geç haftada bir ekipmanları özel bir ıslak mendil ile silerim. Muhtemelen bundan da kaynaklanıyor olabilir.
Temizlik güzel birşey bence işin sonunda. Aynısı benim için yarı geçerli sayılır. Masada yemek yerim ama birşey yerken Klavye/Mouse/Gamepad'e dokunmam, yedikten sonrada masayı temizler, elimi yıkar öyle kullanırım.
Zaten bu cihazlar için çok sıkıntı kırıntılar, özellikle Mouse'ların içine kaçarsa çok büyük sıkıntı. Sık sık temizleyerek tozdan kaynaklı arızaları engelliyorsunuz enazından.

Dostlar mouse şu an 7 aylık durumda. Bozulmayı bırak eskisinden daha iyi çalışıyor. Artık bozulsun istiyorum diyebilirim. Mouse alacağım bozulmuyor üç kağıtçı :D
Hocam bizde Orta tuş basmaz oldu ve teker yalpalıyor gibi. Sol tuşta zor basma ile algılıyor. Abime yenisini almaya ikna edemedim ama şahsen mağlubiyet bu. Tabi şahsi Auros M2'im hala iyi durumda.

Hocam bizde Orta tuş basmaz oldu ve teker yalpalıyor gibi. Sol tuşta zor basma ile algılıyor. Abime yenisini almaya ikna edemedim ama şahsen mağlubiyet bu. Tabi şahsi Auros M2'im hala iyi durumda.
Hocam Ağabeyiniz yoğun fps oyuncusu mu yoksa ofis kullanıcısı mı? Yine de iyi dayanmış açıkçası. Aorus m2 için de anlık kullanım süresi ve bir resim atmanız mümkün mü? Merak ettim açıkçası :D

Hocam Ağabeyiniz yoğun fps oyuncusu mu yoksa ofis kullanıcısı mı? Yine de iyi dayanmış açıkçası. Aorus m2 için de anlık kullanım süresi ve bir resim atmanız mümkün mü? Merak ettim açıkçası :D
FPS oyuncusu sayılır hocam. Tabi E-Sporcu veya abanır sayılmaz ama nasıl kullandı bilmiyorum. Size nazaran kötüdür büyük ihtimalle, genede dediğiniz gibi 150TL'ye aldığı bir Mouse'un bu kadar vakit dayanması güzel.

Aorus M2'im yaklaşık 8 ay civarı filan oldu herhalde. Şu şekilde görünmekte. Sıkıntı olmazsa yıllarca kullanmayı düşünüyorum, şu anlık bozulacak gibi durmuyor.
1731441394949.png

FPS oyuncusu sayılır hocam. Tabi E-Sporcu veya abanır sayılmaz ama nasıl kullandı bilmiyorum. Size nazaran kötüdür büyük ihtimalle, genede dediğiniz gibi 150TL'ye aldığı bir Mouse'un bu kadar vakit dayanması güzel.

Aorus M2'im yaklaşık 8 ay civarı filan oldu herhalde. Şu şekilde görünmekte. Sıkıntı olmazsa yıllarca kullanmayı düşünüyorum, şu anlık bozulacak gibi durmuyor.
Ekli dosyayı görüntüle 798
Hakikaten gram yıpranma görünmüyor. İnşallah masraf çıkarmadan uzun yıllar kullanırsınız.

• Love