Bilgisayarlarda Sıcak Yaz Günlerinde Isınan M.2 SSD'ler İçin Çözümler🫠

21 Kas 2023
873
3
424
63
İlkadım/Samsun
Selamünaleyküm dostlar, umarım iyisinizdir. Bu gün sıcak yaz günlerinde ısınan m2 ssdlerimizi soğutmak için neler yapabiliriz kısaca değindik. Gelin hızlıca geçelim.

Bilgisayarlarda ısınan M.2 SSD'ler, performans düşüşüne ve hatta donmalara neden olabilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
* Soğutucu Kullanımı:
* Pasif Soğutucu: SSD'nin üzerine yapışan basit bir alüminyum veya bakır levha, ısı dağılımını artırır.

* Aktif Soğutucu: Küçük bir fanlı soğutucu, daha etkili soğutma sağlar.

* Hava Akışı:
* Kasa Havalandırması: Kasanın ön ve arka kısmında yeterli hava giriş ve çıkış delikleri olduğundan emin olun. Laptop ise cihazın içinin ve fanların temiz olduğundan ve hava aldığından emin olun.
* Ek Fanlar: Gerekirse kasa içine ek fanlar ekleyerek hava akışını artırın.

* Termal Pad:

* Yenileme: SSD ile soğutucu arasındaki termal pad kurumuş olması durumunda yenileyin.

* BIOS Ayarları:
* PCIe Lane Sayısı: Bazı BIOS'larda PCIe lane sayısını azaltarak SSD'nin güç tüketimini ve dolayısıyla ısınmasını azaltabilirsiniz.

* İşletim Sistemi Ayarları:
* Güç Yönetimi: İşletim sisteminin güç yönetimi ayarlarını dengeleyerek SSD'nin performansını ve ısınmasını optimize edebilirsiniz.

* Yazılım Güncellemeleri:
* SSD Kontrolcüsü: SSD'nin kontrolcü yazılımını güncelleyerek olası ısınma sorunlarını giderebilirsiniz.

* Aşırı Kullanım:
* Aralıklı Kullanım: SSD'yi sürekli olarak yüksek yük altında çalıştırmaktan kaçının.

Önemli Not: Bu yöntemleri uygularken dikkatli olun ve bilgisayarınızın modeline uygun çözümleri tercih edin. Yanlış uygulamalar, donanıma zarar verebilir.

Ek Bilgiler:

* Neden Isınır: SSD'ler, yoğun veri okuma/yazma işlemleri sırasında ısınırlar.

* Tehlikeleri: Aşırı ısınma, SSD'nin ömrünü kısaltabilir ve veri kaybına neden olabilir.

* Profesyonel Yardım: Sorun devam ederse bir konu açarak destek alabilirsiniz.

Bu makale, genel bir bilgilendirme amaçlıdır.

Bu makaleyi faydalı bulduysanız beğenebilir ve paylaşabilirsiniz.

Eksik gördüğünüz yerleri belirtirseniz en kısa sürede düzeltilecektir.

Youtube Frekans TV
Discord Frekans TV
İnstagram Frekans TV
Facebook Frekans TV

#m2ssd #ısı #bilgisayar #çözüm #soğutma

Dostlar bir kaç gündür ciddi rahatsızım ve istemediğim olaylar yaşadım. Ondan dolayı fazla aktif değildim. Bundan sonra konular aynı hızda gelmeye devam edecek. 👌

Son düzenleme:

Son konular