Bilgisayar bios uyarı ekranında kalıyor, sorunu nasıl çözerim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akif

Yeni Üye
22 Tem 2024
5
0
1
Bu forum dışında yaklaşık 2 forumdada aynı konuyu açtım ancak hiçkimse çözemedi. Bu ekranı geçemiyorum her türlü tuşu veya kasa kablosunu çıkarma veya bıosu sıfırlamayı denedim ancak birşey değişmedi yardımcı olursanız sevinirim.He bu arada PC sıfır Windows yüklü değil ve bioslada giremiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20240623_205923.jpg
    IMG_20240623_205923.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 5
Yardımcı olabilecek varmı @Frekans
İçinde Windows olmadığı için USB Flash bellek ile kuruluma girmenizi istiyor. Bu ekranda sadece Enter'a basmanız lazım.
Ama herhanhi bir klavye veya Mouse takılı değil gösteriyor. Eğer klavye taktıysanız klavyeniz bozuk olabilir, takılı değilsede takıp F10'e durmadan basın ve bios ekranı açılır.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Muhammed Hamza
Ben bunu klavye takmadan önce çektim o enter tuşu anlamına gelmiyor dediğim gibi tüm tuş kombinasyonlarını denedim. He klavye takınca değişen şey yani çalışıyor ve o no keyboard detect yazısı gidiyor. Klavyemde sıfır ve razer bir klavye .

Ben bunu klavye takmadan önce çektim o enter tuşu anlamına gelmiyor dediğim gibi tüm tuş kombinasyonlarını denedim. He klavye takınca değişen şey yani çalışıyor ve o no keyboard detect yazısı gidiyor. Klavyemde sıfır ve razer bir klavye .
Dediğim gibi normalde durmadan F10 veya F2 tuşuna bilgisayar açıldığı andan itibaren basmanız lazım. Böyle bir durumda açılmıyorsa klavyenizi düzgün algılamıyor cihaz veya anakartınızın bios kısmında bir sıkıntı varki giremiyor. Satın aldığınız yere gönderip, durumu izah etmekten başka pek çare yok. Yeni almadıysanız ve garantiside bittiyse de uzman bir bilgisayarcıda Bios'u güncellettirme yapabilirsiniz. Flashback buttonu ilede güncelleme yapılabiliyor, kendiniz güncellemeyi deneyin bide. Yazılımsal bir hatada olabilir ve güncellemede düzeltebilir durumu.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza
Teşekkürler bilgisayarcı diyorki bios entegrenin değişmesi lazım oda 1 aya anca gelir diyor

• Sad
Tepkiler: KaanEL
Usb portlarında ,anakartın usb yollarında veya usbye takılı aygıtta kısa devreye benziyor bilgisayar kapalıyken usb aygıtlarını çıkart bilgisayarı aç aynı sorun çıkarsa biosu resetler yine tekrar ediyorsa anakart sorunlu denektir.

Son düzenleme:
Teşekkürler bilgisayarcı diyorki bios entegrenin değişmesi lazım oda 1 aya anca gelir diyor
Genelde bu türlü parçalar çoğu parçacının elinde bulunmuyor. Bu süre gayet normal ama Kaan hocamın da söylediği gibi aşka bilgisayarcılara da sorun. Bir ihtimal başka bir bilgisayarcıda veya parçacı da parça olabilir.

• Like
Tepkiler: KaanEL
Patçayı bizzat ben getirttim 3 günde bana bios uymadığını o yüzden bilgisayarı iade edeceğini söyledi