Anakartim bozuldu, yeni anakart seçimi hakkında yardım.

EymenUlucki

Yeni Üye
20 Tem 2024
7
1
3
Bilgisayarımı oyun indirmek için açık bırakmıştım. Sabah açmak istediğimde fanlar aniden açılıp kapandı, ilk başta ses PSUdan geldiği için ondan sandım ama değilmiş. Bilgisayarciya götürmüştüm pek ilgilenmedi, sadece bana sorunun ana kartta olduğunu söyledi bende bölgede başka bilgisayarcı olmadığından size soruyorum anakart bulmama yardımcı olur musunuz?

Intel i5 2500 işlemcim (LGA1155)
Anakartim Hewlett-Packard 1494 HP

Yeni bir anakart mı satın almak istiyorsunuz?
LGA 1155 soketi satışı olmadığı için malum 2.el sitelerinden alabilirsiniz anca. Sıfır çinlilerin yaptığı modeller oluyor ama 2.el Asus, Msi gibi markaların modelleri hem daha ucuz (2.el olduğu için) hemde daha kaliteli.

Peki farklı bir DR3 anakart alsam bilgisayarımın hangi parçalarını değişmek zorunda kalırım?

Peki farklı bir DR3 anakart alsam bilgisayarımın hangi parçalarını değişmek zorunda kalırım?
Sadece işlemci. Herhangi bir Lga 1150 veya Am3+ soketi alırsanız sadece işlemci değiştirirsiniz. Ama şahsen Amd DDR3 önermem, inanılmaz kötüler.
Lga 1150'de pahalıya getirmezseniz en güçlü DDR3 soketidir. Ayrıca Lga 1151 soketide hem DDR3 hemde DDR4 destekler ama sadece V1 versiyonları. (6.cı ve 7.ci nesil soketi)

Sadece işlemci. Herhangi bir Lga 1150 veya Am3+ soketi alırsanız sadece işlemci değiştirirsiniz. Ama şahsen Amd DDR3 önermem, inanılmaz kötüler.
Lga 1150'de pahalıya getirmezseniz en güçlü DDR3 soketidir. Ayrıca Lga 1151 soketide hem DDR3 hemde DDR4 destekler ama sadece V1 versiyonları. (6.cı ve 7.ci nesil soketi)
Ama hocam DDR4 alırsam herşeyi değişmek zorunda kalmaz miyim?

Ama hocam DDR4 alırsam herşeyi değişmek zorunda kalmaz miyim?
DDR4 anakart alırsanız İşlemci ile birlikte Ram'i değiştirirsiniz.
Anakartın soketine uygun işlemci ve DDR türüne uygun ram var sadece. Psu, ekran kartı, depolama ve kasa istediğiniz her anakart'a takılabilir. Tabi gidip en eski teknoloji parçaları güncel anakarta takamazsınız veya tam tersi. Benim dediğim Lga 1151 soketi ikisinide destekliyor ama para israfı sayılır.

Bütçeniz varsa AM4 bir anakart alın. (3-4 bin TL civarı) Yoksada şuanki i5 2500'e uygun pazarlık ile LGA 1155 soketi 500-600TL'ye 2.el bir anakart bakın Asus, Gigabyte marka filan.

DDR4 anakart alırsanız İşlemci ile birlikte Ram'i değiştirirsiniz.
Anakartın soketine uygun işlemci ve DDR türüne uygun ram var sadece. Psu, ekran kartı, depolama ve kasa istediğiniz her anakart'a takılabilir. Tabi gidip en eski teknoloji parçaları güncel anakarta takamazsınız veya tam tersi. Benim dediğim Lga 1151 soketi ikisinide destekliyor ama para israfı sayılır.

Bütçeniz varsa AM4 bir anakart alın. (3-4 bin TL civarı) Yoksada şuanki i5 2500'e uygun pazarlık ile LGA 1155 soketi 500-600TL'ye 2.el bir anakart bakın Asus, Gigabyte marka filan.
Peki hocam i7 3770 işlemci için hangi anakarti önerirsiniz? 0 olanları var mıdır? Ben pek 2. El taraftarı değilim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Peki hocam i7 3770 işlemci için hangi anakarti önerirsiniz? 0lari varmıdır ben pek 2. El taraftarı değilim
Sıfır merdiven altı çin malları var veya 2.el kullanılmış ürünleri sıfır diye satanlar var. Alırsanız elinizde kaladabilir, birkaç ayda gidebilir veya daha uzun süre ama çoğunlukla hep bir arıza çıkarma potansiyelleri yüksek. Şans işi. Oyüzden birşey öneremem.
Dediğim gibi üretimi durmuş 10 yılldan yaşlı parçalar bunlar, oyüzden sıfırları bulunamıyor.
Sıfır olarak sadece DDR4 veya DDR5 anakartları sorunsuz alırsınız.

Peki hocam i7 3770 işlemci için hangi anakarti önerirsiniz? 0 olanları var mıdır? Ben pek 2. El taraftarı değilim
Hem esonic h61 (sıfır) hem de turbox h61 (sıfır) kullanmış birisi olarak anakart namına Kaan hocama katılıyorum. Boardları ince kompanent kalitesi ben anakartım demiyor açıkçası. Özellikle esonicte. Tutbox m2'li versiyonu kullanmıştım tek kurtarır yanı m2'li olmasıydı. İlle de sıfır olacaksa turbox b75 bakın. En azından garantisi bir tık iş görür seviyede. Tanıdıklarım arasında sorun yaşayan kişilere biraz uğraştırsa da anakart değişi yapmışlardı.

Ayrıca yukarıda i5 2500 işlemcinizin olduğunu belirtmişsiniz. Onun üzerinden ilerlemek daha iyi olacaktır. İ7 3770 piyasası fazla şişirilmiş bir modeldir. R5 1600-2600 i3 10100f paralaro isteniyor. Kesinlikle böyle bir fiyat ödemeyin.

• Like
Tepkiler: KaanEL

Son konular