1440p 2K ips monitör önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aglot38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aglot38

Yeni Üye
13 Tem 2024
15
2
3
22
Kayseri
linktr.ee
Selam, bütçem bu civarlarda. 27 inç AOC veya 31.5 inç Raydın marka monitörler daha aklıma yattı. Bir de Fazeon bayağı ucuz olduğu için dikkatimi çekti. Ancak Raydın markasının hiçbir şekilde incelemesini bulamadım, nasıldır acaba? Bu konuda bilgisi olan var mı?

Onun dışında HDR’ın monitörlerde ne gibi bir avantajı var, gerçekten fark yaratıyor mu onu merak ediyorum. LG Ultrawide modeller kullanımda nasıl oluyor? Kullanan var mı, göz yorgunluğu yapıyor mu ya da pixelleşme oluyor mu?

Özellikle 1440p çözünürlükte 27 inç ve üzeri monitörlerde görüntü kalitesi nasıl olur, onu da sormak istiyorum. Elimdeki mevcut monitörü (1080p 24 inç) büyük ihtimalle ikinci ekran olarak kullanırım diye düşünüyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

@KaanEL

Ekli dosyalar

• img (1).jpg
    img (1).jpg
    60.5 KB · Görüntüleme: 1
  • img (2).jpg
    img (2).jpg
    84.7 KB · Görüntüleme: 2
  • img (3).jpg
    img (3).jpg
    55.2 KB · Görüntüleme: 3
  • img (4).jpg
    img (4).jpg
    63 KB · Görüntüleme: 2
  • img (5).jpg
    img (5).jpg
    83.1 KB · Görüntüleme: 1
  • img (6).jpg
    img (6).jpg
    64.7 KB · Görüntüleme: 1
  • img (8).jpg
    img (8).jpg
    58 KB · Görüntüleme: 1
  • img (7).jpg
    img (7).jpg
    86.5 KB · Görüntüleme: 1
Onun dışında HDR’ın monitörlerde ne gibi bir avantajı var, gerçekten fark yaratıyor mu onu merak ediyorum.
"Yüksek Dinamik Aralığı." demek HDR. HDR içeriklerde renk aralığını ve koyu tonlarla beraber, parlaklığı aralığını iyice arttırdığı için çok iyi görüntü sunmakta ama... Gerçek HDR için HDR600 sertifikası lazım. Onu da 5-15000TL'e alıcağınız düz led ekranlarla bulamazsınız. HDR600 sertifikası için en az 8000:1 kontrast oranı lazım ve onuda MiniLED paneller veya OLED'ler sağlıyor. En ucuz Miniled ise Redmi G Pro 27i.
Özellikle 1440p çözünürlükte 27 inç ve üzeri monitörlerde görüntü kalitesi nasıl olur, onu da sormak istiyorum. Elimdeki mevcut monitörü (1080p 24 inç) büyük ihtimalle ikinci ekran olarak kullanırım diye düşünüyorum.
İyi olur. 27 inç için 1440P'nin piksel aralığını gayet ideal. Sorunsuz bir netlik sağlar.
Selam, bütçem bu civarlarda. 27 inç AOC veya 31.5 inç Raydın marka monitörler daha aklıma yattı. Bir de Fazeon bayağı ucuz olduğu için dikkatimi çekti. Ancak Raydın markasının hiçbir şekilde incelemesini bulamadım, nasıldır acaba? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Şahsen önerim bu ve farklı model önermiyorum:
7000TL:
Rehber:
7600TL: (KTC Alternatifi.)

10000TL:

11500TL:

12600TL: (İndirime girerse, KTC Alternatifi.)

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: aglot38
"Yüksek Dinamik Aralığı." demek HDR. HDR içeriklerde renk aralığını ve koyu tonlarla beraber, parlaklığı aralığını iyice arttırdığı için çok iyi görüntü sunmakta ama... Gerçek HDR için HDR600 sertifikası lazım. Onu da 5-15000TL'e alıcağınız düz led ekranlarla bulamazsınız. HDR600 sertifikası için en az 8000:1 kontrast oranı lazım ve onuda MiniLED paneller veya OLED'ler sağlıyor. En ucuz Miniled ise Redmi G Pro 27i.

İyi olur. 27 inç için 1440P'nin piksel aralığını gayet ideal. Sorunsuz bir netlik sağlar.

Şahsen önerim bu ve farklı model önermiyorum:
7000TL:
Rehber:
7600TL: (KTC Alternatifi.)

10000TL:

11500TL:

12600TL: (İndirime girerse, KTC Alternatifi.)

Bu baya aklıma yattı biraz tuzlu ama değer gibi bence acele etmezsem alırım monitörlere de kriz falan çıkmaz ise gpu gibi 😂 yoksa dediklerini de değerlendiririm altın'a yatırmak mantıklı gibi şu an monitörle aynı oranda gider en kötü

Fazeon 5500 5800 mü ne daha ucuza da var bir yerde ama hiç değmez diyorsun anladığım kadarı alma daha iyi

Bu arada 320hz fazla olmaz mı sıkıntı çıkarır mı 5600 le mesela bir alakası var mıdır fazla gelmez mi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu baya aklıma yattı biraz tuzlu ama değer gibi bence acele etmezsem alırım monitörlere de kriz falan çıkmaz ise gpu gibi 😂 yoksa dediklerini de değerlendiririm altın'a yatırmak mantıklı gibi şu an monitörle aynı oranda gider en kötü.
Monitör için kriz olmaz. Yapay Zeka için talep edilen bellek çipleri yüzünden firmalar oralara çip satmaya başladı. SSD ve RAM zaten komple bunlardan oluşuyor, GPU'da da VRAM olduğu için dolaylı olarak değeri artıyor. Monitör de bellek çipi yok zaten, minnacık OSD'sinin çipi var anca.

Fazeon 5500 5800 mü ne daha ucuza da var bir yerde ama hiç değmez diyorsun anladığım kadarı alma daha iyi
İncelemeleri yok onların. Zaten H27E6 veya M27Q2 QD ile kapışamazlar.

Bu arada 320hz fazla olmaz mı sıkıntı çıkarır mı 5600 le mesela bir alakası var mıdır fazla gelmez mi?
Gsync açmadığınız için oluşan yırtırma dışında bir sıkıntı çıkarmaz fazla Hz. Hatta masaüstü kullanımda bariz akıcılık vereceği için kullanımı hoş olur ama tabi Valorant veya CS1.6 gibi oyunlar dışında kolay kolay 320Hz'i değerlendirecek oyun bulamazsınız R5 5600 ile.

• Like
Tepkiler: aglot38
Monitör için kriz olmaz. Yapay Zeka için talep edilen bellek çipleri yüzünden firmalar oralara çip satmaya başladı. SSD ve RAM zaten komple bunlardan oluşuyor, GPU'da da VRAM olduğu için dolaylı olarak değeri artıyor. Monitör de bellek çipi yok zaten, minnacık OSD'sinin çipi var anca.

İncelemeleri yok onların. Zaten H27E6 veya M27Q2 QD ile kapışamazlar.

Gsync açmadığınız için oluşan yırtırma dışında bir sıkıntı çıkarmaz fazla Hz. Hatta masaüstü kullanımda bariz akıcılık vereceği için kullanımı hoş olur ama tabi Valorant veya CS1.6 gibi oyunlar dışında kolay kolay 320Hz'i değerlendirecek oyun bulamazsınız R5 5600 ile.
Kontrast, siyah tonunu etkiliyor. Ne kadar yüksek, o kadar koyu siyah rengi. Qd ise: Renk gamını ve renk yelpazesini arttıran bir donanımsal filtre. Sdr içerik için zaten sınıra dayanmış, HDR içerik için ise zaten HDR için uygun değil monitör. KTC'de zaten renk gamutlarının %95'i tamamladığı için çok değerli olmuyor tabii rakibine göre qd esprisi diyenler de var bayağı baktım bir de şunu buldum https://www.akakce.com/monitor/en-u...ot-ips-260-hz-oyuncu-u-fiyati,1165263070.html

Bu raydın ve LG ultrawide gibilere bakma sebebim AAA ve SIM daha çok oynamam ultrawide değil de vatandan birebir Rampage olanına baktım sanki üstten basık gibi ilk çıkan LCD tarzı onun dışında çok arada CS2 giriyorum o da sorunlu oyun zaten CS:GO iken 5600 800 900 FPS görüyormuş videolara baktım testlere X3D işlemci gibiymiş 3070'le falan.

Vaktim yok anca döndüm bu arada...

İndirim olayı olursa birini seçerim yoksa attığınız KTC'ler den bu var en ucuzu da bu https://www.akakce.com/monitor/en-u...2k-180-hz-ips-oyuncu-u-fiyati,1020200363.html

Son düzenleme:
Kontrast, siyah tonunu etkiliyor. Ne kadar yüksek, o kadar koyu siyah rengi. Qd ise: Renk gamını ve renk yelpazesini arttıran bir donanımsal filtre. Sdr içerik için zaten sınıra dayanmış, HDR içerik için ise zaten HDR için uygun değil monitör. KTC'de zaten renk gamutlarının %95'i tamamladığı için çok değerli olmuyor tabii rakibine göre qd esprisi diyenler de var bayağı baktım bir de şunu buldum https://www.akakce.com/monitor/en-u...ot-ips-260-hz-oyuncu-u-fiyati,1165263070.html
Söylediği yanlış değil. KTC'e para yetmezse bu Phillips modeli de iyi ama KTC ile aralarında az fark var. Zorlamaya değer bence.

Bu raydın ve LG ultrawide gibilere bakma sebebim AAA ve SIM daha çok oynamam ultrawide değil de vatandan birebir Rampage olanına baktım sanki üstten basık gibi ilk çıkan LCD tarzı onun dışında çok arada CS2 giriyorum o da sorunlu oyun zaten CS:GO iken 5600 800 900 FPS görüyormuş videolara baktım testlere X3D işlemci gibiymiş 3070'le falan.
Ultrawide modellerin iyi olanları genellikle pahalı oluyor. Ucuzlar ise kötü kalmakta. Tabi bu bir genelleme ama çok parlak bir şeyler beklemeyin. Bi aralar VA bir AOC modeli vardı, stok gelirse anca o iyi olur bu bütçede.
CSGO'da R5 5600'ün imkanı yok 800-900FPS vermesi. X3D'lere yaklaşamaz doğrusu.

İndirim olayı olursa birini seçerim yoksa attığınız KTC'ler den bu var en ucuzu da bu https://www.akakce.com/monitor/en-u...2k-180-hz-ips-oyuncu-u-fiyati,1020200363.html
En ucuz 1440P monitör olarak öneriyorduk onu.

Lenovo modeli o fiyata alınmaz. 7-8 bin TL civarındayken öneriliyordu.